DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ma átszabják az F1-es menetrendet?

Isztambul mégsem rendez F1-es futamot idén, azonban a világbajnokság szervezője megtalálta a megoldást, a menetrend átszervezéséről pedig már a mai napon bejelentést tehetnek.

Mint ismeretes, a Montreal helyére lépett Isztambul helyzete néhány napja került veszélybe, amikor az Egyesült Királyság kormányzata azon országok listájára sorolta át Törökországot, ahonnan visszatérve 10 napos karanténkötelezettség van érvényben és amely alól nem lehet mentességet kapni. Noha az illetékesek mindent megtettek, úgy hírlik, hogy más kompromisszumot voltak kénytelen kötni.



Isztambul törlése elkerülhetetlenné vált, s bár megvizsgáltak olyan forgatókönyveket is, mint például a duplázás Bakuban vagy a Paul Ricardon, végül más megoldás született. A kiszivárgott hírek szerint a Francia Nagydíjat egy héttel előrehozzák, június 20-ra, amit nem egy, hanem két futam követ majd a 2020-as Covid-évadot is egy dupla futammal indító Red Bull Ringen. A stájerországi helyszín június 27-én, valamint az eredeti időpontban, július 4-én is otthont ad egy futamnak.

A menetrend átalakításáról, a részletekről a Formula.hu forrásai szerint pénteken, a délutáni órákban tehetnek majd bejelentést az illetékesek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: