DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hosszabb távra tervez a pilótákkal a Mercedes

Toto Wolff szerint figyelik George Russellt, Esteban Ocont és más fiatalokat is, mert gondolniuk kell a jövőjükre és a hosszabb távra, de jelenleg Lewis Hamiltonhoz és Valtteri Bottashoz kell lojálisnak lenniük.

A legutóbbi futam előtt elinduló Russell-Bottas pletykákkal megkezdődött az újabb fejezet a Mercedesnél azt illetően, hogy kik is ülhetnek be majd az autóba - a következő szezonra sem Lewis Hamiltonnak, sem Valtteri Bottasnak nincs aláírt szerződése, de jelen állás szerint mindketten maradni szeretnének. Toto Wolff szerint egyelőre nincs miről beszélni, van két pilótájuk, de természetesen figyelik a többieket - az olasz Motorsport konkrétan Max Verstappen esetleges elhappolására kérdezett rá.

mer_2



"A Mercedesnél mindig vizsgáljuk, hogy a jövőben ki üljön az autókba és Max természetesen az egyik nagy sztárja az elkövetkezendő időszaknak, de nem ő az egyetlen ilyen. Szerintem van egy csapatnyi olyan fiatal, akiknek még nem adatott meg a lehetőség arra, hogy győztes autóba üljön, emiatt egyébként érdekes lesz látni az ő fejlődésüket" - magyarázta a Mercedes vezetője a lapnak.

"Hogy Valtteri lesz-e az elsődleges választásunk? Ő az egyik pilótánk és én mindig lojális leszek a saját versenyzőinkhez, de mindig gondolni kell a jövőre is és ebből a szempontból hosszabb távra kell tervezni, méghozzá mindkét autóval. Mivel Esteban Ocon és George Russell révén van két Mercedes-juniorunk, ezért vizsgálni kell a jövőnket és hozzátenném, hogy más fiatalokat is figyelünk. Most viszont két pilótánk van, Valtteri és Lewis" - zárta le a témát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: