DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren-harc ellenére is már 95 százalékban 2022-re figyel a Ferrari

Bár esélyük van a konstruktőri vb-bronzéremre is, a Scuderia sportigazgatója, Laurent Mekies szerint egyértelmű, hogy nem áldozhatják be az idei célokért a jövőre érkező új autó fejlesztését.

Szinte az összes csapatot komoly fejtörés elé állítja, hogy 2022-ben jelentős technikai szabályváltozások lépnek életbe a Formula-1-ben, így időben és forrást nem kímélve kell elkezdeniük az új autó fejlesztését. A sereghajtó Haas például már gyakorlatilag a szezon előtt leállt az idei versenygép fejlesztésével, a vb-címért harcoló Mercedes és Red Bull azonban egyelőre nem tesz így.

ferrari-barcelona-1



De vajon mi a helyzet a Ferrarival, amely tavaly történelmi mélypontot ért el, idén viszont harcban van a McLarennel a konstruktőri összetett harmadik helyért? Laurent Mekies szerint már most 2022-n van a fókusz náluk: „Már szinte teljesen átálltunk, már most ez a helyzet nálunk. Ha számszerűsíteni akarjuk, akkor 90 vagy 95 százalékot mondanék” – idézi a maranellóiak sportigazgatóját a Motorsport.com szakoldal.

Mekies szerint az sem tántoríthatja el őket a céljaiktól, hogy fejlesztésekkel jobb esélyük lenne a McLaren legyőzésére és a vb-bronzérem megszerzésére, miközben a wokingiak részéről Andreas Seidl csapatvezető elismerte, hogy a következő futamokon érkeznek még újítások az autójukra:

„Ez elég tiszta számunkra: 2022-re koncentrálunk. A tény, hogy olyan szoros a mezőny, hogy néhány századra vagy tizedre lenne szükség ahhoz, hogy a hatodik helyről a harmadikra lépjünk előre, nem változtat a stratégiánkon, a következő évre fókuszálunk” – jelentette ki Mekies. „Már mostanáig átcsoportosítottuk az erőforrásaink jelentős részét. Ez nem azt jelenti, hogy néhány részlet nem fog változni mostantól az autónkon, hiszen minden tőlünk telhetőt megteszünk a versenypályán. De a fókusz már a jövő éven van, még ha szoros is a mezőny. Egyértelmű a döntés számunkra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: