DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc szerint megváltozott a hangulat a Ferrarinál

A monacói elismerte, hogy más lett a légkör a Scuderiánál Sebastian Vettel távozása és Carlos Sainz érkezése óta. Leclerc szerint nagyot léptek előre idén, de ezzel még nem érték el a céljukat.

Sebastian Vettel tavaly már a szezon kezdete előtt megtudta, hogy a Ferrari nem hosszabbít szerződést vele 2021-re, ez pedig a csapaton belüli légkörre is rányomta a bélyegét. A helyére érkezett Carlos Sainz egyelőre jól beilleszkedett a közegbe, és igazából a csapatot váltó pilóták közül talán a legbiztatóbb teljesítményt nyújtotta eddig. Kollégája, Charles Leclerc szerint észrevehető, hogy megváltozott a hangulat a maranellóiak háza táján:

leclerc-sainz-dppi-1



„Más” – mondta az előző évi és az idei viszonyokról a monacói, akit az F1i.com idéz. „Carlos esetén még emlékszem rá, milyen érzés ez, és el tudjuk képzelni, mennyire motivált és mennyire örül mindennek. Megváltozott kissé a hangulat a csapaton belül. Nem tudom megmondani, mi siklott félre tavaly Sebnél. Remélem, jó szezonja lesz idén, mert egy remek srác, aki keményen dolgozik” – mondta volt kollégájáról, akinek eddig nem Leclerc kívánsága szerint alakul az idénye az Aston Martinnál.

Bár dobogós helyezést egyelőre nem szerzett a Ferrari 2021-ben, az előrelépés így is nyilvánvaló, hiszen kiélezett csatát vívnak a McLarennel a konstruktőri harmadik helyért. Leclerc szerint azonban ezzel még messze vannak a végső céltól – viszont bízik a 2022-es szabályváltozások kínálta lehetőségben:

„Fájdalmas, hogy még mindig problémát jelent felállnunk a dobogóra és harcba szállnunk a győzelemért. Fejlődtünk tavalyhoz képest, de még hosszú út áll előttünk, hogy odajussunk, ahol lenni szeretnénk, ami a dobogó legfelső foka. Ha összevetjük 2020-szal, biztatóan alakult az első négy verseny.”

„2022-re koncentrálunk, az a prioritás, idén nem fognak csodák történni. Jövőre viszont nagy lehetőség áll előttünk. 2022 egy jó lehetőség minden csapat számára, hogy változtasson a teljesítményén: annyira eltérnek az új autók, hogy alig tudunk átvinni bármit is az idei évből. Azok a csapatok lesznek a legjobbak, akik idén a legjobb fejlesztőmunkát végzik a jövő évi autót illetően. Remek lehetőség ez nekünk, hogy visszakerüljünk az élre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: