DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gené: A Ferrari győzelme legfeljebb vágyálom lehet

A Ferrari korábbi tesztpilótája szerint csak vágyálom lehet az olaszok számára, hogy nyerhetnek Monacóban, de egy dobogó összejöhet Leclerc-éknek. Idén több alkalommal lesz a pódiumon a Ferrari.

A Ferrari kétségkívül ígéretesebben kezdte a 2021-es szezont, mint a tavalyit, azonban ez még így is messze van attól, ahová a kultikus olasz istálló tartozik. Charles Leclerc az első négy versenyen kétszer a negyedik, kétszer pedig a hatodik helyen ért célba, ezzel 60 pontot gyűjtött, míg Carlos Sainz – aki a McLarentől idén érkezett – eddig 20 pontot tett a közösbe.

A korábbi tesztpilótájuk, Marc Gené szerint csak idő kérdése, mikor érnek oda egyszer a pódiumra, de többről aligha álmodhatnak: „A Ferrari nem nyerhet Monacóban. Kétségem sincs, többször lesznek idén a dobogón, mint tavaly, de egy monacói győzelem talán inkább vágyálom” – mondta a spanyol a Sky Italiának.



Gené ezután Sainz teljesítményét is górcsó alá vette: „Bírálom őt azért, amit a bahreini időmérőn és az imolai versenyen csinált, de Barcelonában már hozta a tőle elvárhatót. Charles a kvalifikáción előhúzott valami rendkívülit, de ő is ott volt. Számomra ő a legjobb azok közül, akik idén váltottak csapatot, hamarosan eljön az ő ideje is.”

„Ha megnézzük Carlos és Charles barcelonai rajtját, nem sokban különböztek, de Carlos beszorult két autó közé. Mindketten a pálya poros oldaláról indultak, ami nehézzé tette számukra az elrugaszkodást” – folytatta Gené.

„Carlos általában jól kapja el a rajtot, de ez nem jöhet össze minden alkalommal. Itt például nem sikerült neki, de összességében a Spanyol Nagydíj eddig messze a legjobb idei versenye volt a Ferrarinak, efelől kétségem sincs.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: