DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Glock szerint Verstappené lehet Monaco

A kiélezett világbajnoki csatában most a Red Bullnak kell válaszolnia, Timo Glock pedig azt várja, hogy Monacóban Max Verstappen és csapata legyen majd a gyorsabb - Barcelonában nem voltak elég jók ehhez.

A legtöbben úgy vélik a hétvégi Spanyol Nagydíjjal kapcsolatban, hogy Max Verstappen és a Red Bull nem nagyon tudott volna mit másképp csinálni, mert a Mercedes most egyszerűen gyorsabb volt a futamon. Ebbe a táborba tartozik a korábbi Formula-1-es pilóta, Timo Glock is, aki szerint Verstappen teljesítményébe egyáltalán nem lehet belekötni, de ez sem volt elég Lewis Hamiltonnal szemben.

"Már a rajtot is tökéletesen csinálta, kiválóan jött el, agresszív volt, azonnal megtámadta Hamiltont az első kanyarnál, azzal a manőverrel rögtön odatette a felkiáltójelet. Nyilvánvalóan mindenki ezt szeretné látni" - írta Glock a Sky Germanyn megjelenő futamelemzésében.

ver_1



"Max megpróbálta az élről kontrollálni, kézben tartani a versenyt, de így utólag visszatekintve a Mercedes nagyon okos, ugyanakkor nagyon agresszív stratégiát választott. Ezek után nagyon várom már Monacót, izgalmas lesz látni, hogy ez a két autó milyen magas szinten van. Emellett arra is kíváncsi leszek, hogy azon a helyszínen milyen másik csapatok tudnak még felzárkózni, mert Monacónak saját törvényei vannak. Próbálok optimista lenni Verstappennel kapcsolatban és azt hiszem, hogy Monaco nagyon jól fog majd feküdni a Red Bullnak, úgyhogy azt mondom, hogy ő lesz elöl. De szoros csatára számíthatunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: