DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: A Ferrari ismét magas szinten dolgozik

Ross Brawn szerint Charles Leclerc szenzációs formában van és mindent kihoz az autóból, de most a technika is gyorsnak tűnik - javulnak és már ott lehetnek a két topcsapat mögött.

Ross Brawn, a Formula-1 sportért felelős igazgatója több pilótát is megdicsért a Spanyol Nagydíjat követően, ebbe a sorba pedig Charles Leclerc is belefért, aki eddig parádés szezont teljesít. A Ferrari előrelépése amúgy is jelentős, de Leclerc ezt szinte tökéletesen ki is használja, így jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán egyetlen ponttal Lando Norris és héttel Valtteri Bottas mögött, a barcelonai negyedik helye pedig újabb kiemelkedő produkció volt.

00121007_510



"Az első helyért zajló csaták miatt könnyű elsiklani más pilóták jó teljesítménye mellett: az egyik legjobbat Barcelonában Charles Leclerc hozta" - írta futamértékelőjében Brawn. "Afelől nem lehet kétségünk, hogy az SF21 sokkal jobb, mint a tavalyi Ferrari, de Leclerc minden teljesítményt ki is sajtol belőle, sőt, néha még annál többet is, ráadásul ez minden alkalommal így történik."

Szerinte ráadásul most a csapat is bizonyít. "Nem tart majd nagyon sokáig, hogy a Ferrari megint ott dörömböljön a két topcsapat ajtaján és ez elég nagy dolog, tekintve a tavalyi szezonjukat. A csapat most nagyon magas szinten működik, ráadásul a csomagjuk több különböző pályán is gyorsnak bizonyult már. A pályán is jól néz ki az autó, nincs olyan érzésünk, hogy nem oda tartozik, ahol éppen köröz. Ráadásul szerintem megvan a jó dinamika Charles és Carlos Sainz között, ennek előnyeit pedig nem szabad lebecsülni - kettejük együttműködése és pozitivitása hajtja előre az istállót is. Az pedig biztos, hogy ha ez a páros megfelelő autót kap, mindketten hozni fogják a győzelmeket."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: