DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff akkor haragudna Bottasra, ha elvesztették volna miatta a versenyt

Nem járt fejmosás a makacskodó Valtteri Bottasnak, csak egy bajtársias hangvételű elbeszélgetés: a csapatfőnök akkor lenne kritikus, ha a győzelembe került volna Lewis Hamilton feltartása.

Mikor a Spanyol Nagydíjon Lewis Hamilton második kiállásával új közepes abroncsokat kapott, és megindult a győzelemért, a vezető Max Verstappen előtt át kellett lépnie mercedeses csapattársát, Valtteri Bottast. A finnt a rádiócsatornán instruálták, hogy hagyja menni Hamiltont, Bottas mégis csökönyös volt, és nem engedte el azonnal a csapattársat.

Nem csupán a pályán demonstrálta ezzel a mozzanattal, hogy nem törődik bele a fegyverhordozó szerepébe, de a futam után is nyíltan kimondta: saját magáért versenyez, nem azért, hogy másokat elengedjen. Renitens megnyilvánulása ellenére a Mercedes nem dorgálta meg, Toto Wolff csapatfőnök arról beszélt, nem haragszik a pilótára, hiszen végső soron nem befolyásolta az eredményt.

„Ilyenek az autóversenyzők ösztönei. Talán jobban örültünk volna, ha Lewis könnyebben átjut rajta, mert teljesen más stratégián volt, gyorsabb tempót diktált. De a végén sikerült megszereznünk az eredményt” – mondta el a Mercedes sajtótájékoztatóján Wolff. „Meg tudom érteni Valtterit abból a szempontból, hogy nehéz napja volt, ilyenkor pedig könnyű bosszúsnak lenni.”



„Ha elvesztettük volna a futamot, akkor kritikusabb lennék az irányába. De végső soron tanulhatunk ebből az esetből. Ez mindkét irányba igaz. Beszélni is fogunk erről, de bajtársias hangnemben” – fogalmazott az esetről Wolff.

Nem csupán a csapatfőnök, hanem a futamgyőztes Hamilton is megvédte Bottast, arra hivatkozva, hogy nem tudott a finnel közölt üzenetről, így nem is számított rá, hogy a másik W12 egyszerűen elengedi.

„Úgy vélem, mi vagyunk a legjobb csapattársak. Hogy őszinte legyek, nem tudtam az üzenetről, amit kapott. Szóval nekem az volt a fejemben, hogy versenyzünk, ami rendben is van számomra, főleg a szezon ilyen korai részében. Az járt a fejemben, hogy közel kerüljek hozzá és megpróbáljam megelőzni, de eltérő stratégián voltunk, és úgy is elkaptam volna valamikor, mert sokkal jobb gumikon voltam” – elevenítette fel Hamilton a történteket az FIA-sajtótájékoztatón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: