DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Túl bátrak voltunk a stratégiával

Nem jött be az egykiállásos taktika a spanyolnak, aki az F1-es Spanyol Nagydíj utolsó köreiben egészen a 17. helyig csúszott vissza. Az Alpine versenyzője így is elégedett a barcelonai hétvégével.

A tizedik helyről kezdhette meg a Formula-1-es Spanyol Nagydíjat Fernando Alonso, aki azon kevés pilóta közé tartozott, aki egy kiállással próbálta meg teljesíteni a 66 körös távot. A spanyol egy ideig pontszerző helyen is haladt, a hajrában azonban annyira elkoptak az abroncsai, hogy teljesen hátraesett egészen a 17. helyig – menet közben pedig Lance Stroll-lal is volt egy csörtéje, amelyet vizsgáltak is a felügyelők, de végül egyik felet sem szankcionálták).

alonso-alpine-boksz-barcelona-1



„Nem tudtam vezetni!” – összegezte az utolsó köröket Alonso, akit a Crash.net idéz. „Úgy vélem, túl optimista taktikát választottunk az egy kiállással, és tudtam, hogy jönnek a mögöttünk lévők, öt-hat autót próbáltam magam mögött tartani néhány körig, de ez nem volt elég. De inkább kockáztatok egy ilyen stratégiával és megpróbálok pontot szerezni, mint hogy csak üldögéljek hátul és úgy ne szerezzek pontot. Bátrak voltunk ma, talán túl bátrak is. Úgy gondolom, dolgoznunk kell még a versenytempón és a gumikezelésen, de összességében elégedett vagyok a hétvégével.”

A másik Alpine-t vezető Esteban Ocon ugyancsak egy kiállással próbálkozott, s bár ő is visszaesett a végén, a kilencedik helyével két pontot azért bezsebelt. Alonso viszont nemcsak francia kollégája eredménye miatt zárta összességében optimistán a barcelonai hétvégét:

„Portimaóban nem tudhattuk, hogy a teljesítményünk pályaspecifikus volt vagy ténylegesen fejlődött az autó, de itt kiderült, hogy a megfelelő irányba haladunk. Dolgoznunk kell még a vezetési stílusomon és azon, hogy másképp állítsuk be az autót számomra… Van házi feladatom, ez nyilvánvaló. Versenyképesebbnek éreztük magunkat, és ez jó, de többet akarunk, itt nem állunk, és remélhetőleg Monacóban még többet is érhetünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: