DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fizikai fájdalom kínozta Perezt az időmérőn

Alulteljesített a nyolcadik helyezett Sergio Perez a Red Bull-lal a szombati napon, de nem csupán az autóval kellett megküzdenie: elárulta, hogy vállfájás gyötörte, amely körről körre rosszabbodott.

Nem találta meg a ritmust a Spanyol Nagydíjon Sergio Perez: a Red Bull mexikóija minden szabadedzésen a tizedik hely környékén végzett, és az időmérőn is meg kellett izzadnia a Q3-ba kerülésért. A versenyző a 13-as kanyarban egy megpördülést is bemutatott, amelyet követően egyetlen lövése maradt a döntő szakaszban: végül egy nyolcadik helyezést szerzett a rajtrácson. Pereznek azonban nem csupán az autóval kellett megküzdeni.

„Igen, szenvedtem, nem éreztem magam száz százalékosan. Gond volt a vállammal a kvalifikáció során, amit végig éreztem. Beszéltem a csapattal, megvizsgáltunk mindent, holnapra újra száz százalékosnak kell lennem” – mondta Perez a Red Bull virtuális sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is jelen volt Barcelonában.

„A bal vállam volt, a fájdalom egyre rosszabb és rosszabb lett, ahogy a kvalifikáció telt, emiatt szenvedtem” – folytatta Perez, hozzátéve, nem tudja, hogy vezetés közben fájdult-e meg a váll, annyi biztos, hogy problémája az időmérő elején kezdődött. Egy dolgot ismételt el számos alkalommal: másnapra száz százalékos lesz.



„Egyszerűen rossz napom volt, nem sikerült egy jó kört sem összeraknom a nap során. A Q1 még rendben ment, de onnantól nem sikerült előrelépnünk. Nem voltam száz százalékos, így pedig nehéz kihozni a maximumot az autóból” – összegezte az időmérőt, melyen csapattársa remekelt, 36 ezredre maradt csak le a rajtelsőségről.

A részt vevő újságírók több kérdést is nekiszegeztek a hétvégi és korábbi teljesítmény kapcsán. Hogyan próbál kiutat találni a „Red Bull-os második versenyző szindrómából”, amely Gasly és Albon után szemlátomást őt is kínozza? Mi az oka, hogy korábban nagyon kiegyensúlyozott versenyző hírében állt, most viszont hullámzó a teljesítménye?

„Csak idő kérdése, hogy sikerüljön egy teljes hétvégét jól összeraknom” – válaszolt Perez. „Még nem ismerem úgy az autót, mint akkor. Nagyon különböző helyszíneken jártunk, így nehéz megtalálni a ritmust, hiszen a korlátozott a pályán tölthető idő. De látható, hogy jó a potenciál, nem aggódom emiatt egyáltalán. A mai rossz nap volt, a holnapi viszont egy remek lehetőség, hogy folytassam a tanulást és a lépegetést előre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: