DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Nem vagyok érzelmes fajta, de akkor majdnem bőgtem

Éppen azon a pályán, Barcelonában teljesíti 100. Red Bull-os versenyét Max Verstappen, amelyen annak idején az elsőt is futotta – és megnyerte. Úgy véli, a helyszín kedvezni fog a csapat autójának, de ismét szoros harcot vár a Mercedesszel.

Mérföldkő lesz Max Verstappen jelenlegi csapatánál töltött pályafutásában a Spanyol Nagydíj, hiszen ez a 100. futama a Red Bull színeiben. Ezt a számot korábban csak négyen érték el a Milton Keynes-i csapattal: Mark Webber (129), Sebastian Vettel (113) és Daniel Ricciardo (100).

„Nagyon gyorsan elrepült ez a 100 verseny a Red Bull-lal, hogy őszinte legyek, nem is tudtam, hogy ilyen sok volt! Ezek szerint öregszem” – mondta Verstappen a Red Bull előzetes sajtóanyagában. „Élvezem, hogy ilyen rég a csapat tagja vagyok, mivel kiváló nálunk a légkör, rengeteg a motiváció és energia mindenkiben. Nagyon jó a munkakapcsolatunk, emellett pedig a pályán kívül is kijövök mindenkivel, így szívesen vagyok a csapat tagja és remélhetőleg leszek még sok éven át.”



„Barcelona mindig különleges emlékeket fog jelenteni számomra” – folytatta a versenyző, aki 2016-ban első győzelmét szerezte Spanyolországban. „Az első F1-es győzelem mindig érzelemdús, főleg, ha sokként ér mindenkit, mivelhogy az volt a debütálásom a csapattal. Nem vagyok érzelmes fajta, de akkor közel voltam ahhoz, hogy elbőgjem magam, csakúgy, mint apám. Ahogy sokszor elmondtam már, az első győzelmem sokként ért, senki sem számított rá, így azt a napot sosem fogom elfejteni. Hálás vagyok mindenkinek, akikkel együtt dolgozva eljutottam ahhoz a pillanathoz olyan fiatalon.”

Verstappen természetesen nem csupán hátrafelé, hanem előre is tekint. A versenyző elmondta, idén édesapjával együtt járt már Barcelonában, egy GT-autót vezettek a pályán. Úgy készül, hogy az RB16B ezen a helyszínen is versenyképes lesz, de feltételezi, hogy a Mercedesszel ismét meg kell vívni a siker érdekében.

„Azt hiszem, jó pálya lehet ez számunkra, de arra számítok, hogy a Mercedes is nagyon gyors lesz, így újra szoros harcot látunk, és csak azon múlik a végeredmény, ki találja meg a legjobb beállítást. Tudjuk, hogy Barcelona normális pálya a tapadási szintet tekintve, nem úgy, mint Portimao, így ismét az autók valódi tempóját láthatjuk” – mondta a holland, aki a portugál aszfaltcsík tapadási körülményeivel nem volt kibékülve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: