DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen szerint élvezhetetlen lett a pálya, Hamilton kéri vissza régi aszfaltot

Elégedetlenek az élversenyzők Portimao aszfaltjával, amelynek fél év elteltével sem javultak tapadási viszonyai. Verstappen szerint a portugál a legjobb pályák egyike volt – amíg nem kapott új borítást, azóta nem élvezi.

A Formula-1-es versenynaptárba 2020 őszén bekerülő Portimaót a tavalyi verseny előtt aszfaltozták újra, a tapadási viszonyokkal pedig meggyűlt a mezőny baja. A két Portugál Nagydíj között fél év telt el, de problémák a kedvezőtlen tapadással még mindig vannak. Max Verstappen különösen panaszkodott arra, hogy ilyen körülmények között nem lehet egyensúlyt találni.

„Egyetlenegy kört sem élveztem ezen a hétvégén, szimplán a pálya állapota miatt. A vonalvezetés csodás, de a tapadás, amit itt tapasztalunk, nem valami előnyös. Tudom, hogy ez mindenkire igaz, de ami személy szerint engem illet, egyszerűen élvezhetetlen itt vezetni” – beszélt a változásról a szombati FIA-sajtótájékoztatón Verstappen, aki elvett köréből kifolyólag maradt le a rajtelsőségről.



„A MotoGP köridőit átnéztem és ugyanez volt a helyzet. Persze nekik azért más az első abroncsuk. De általánosságban pocsék a helyzet. Emlékszem, tavaly itt jártam a nagydíj előtt, és hogy őszinte legyek, a három kedvenc pályáim közé tartozott. Azután viszont változtattak az aszfalton és már nem tudtam élvezni” – mondta Verstappen. A Montreal helyére beszálló Isztambulban tavaly talán még Portimaónál is nagyobb gondok voltak a tapadással, a Red Bull-os a erre szintén reagált: „Nem is akarok Törökországra gondolni…”

Egy éve mindkét szóban forgó helyszínen győzni tudott, de Lewis Hamilton ugyancsak kritikusan vélekedik a portugál és török pályák rossz tapadásáról:

„Iszonyú lesz… Nem is értem, nem is tudom, mit csinálnak, hogy így rontanak rajta. Törökországban régen jó volt a tapadás, legutóbb pedig, mikor ott jártunk, semmi. És erre azt látjuk, hogy egyre több és több pályára megyünk, ahol kicserélték a korábbi aszfaltot. Nem valami jó, amikor szenvedünk a tapadással, mivel olyankor nehezebb követni és ennek közvetett hatása van. Inkább kérnénk vissza a jó verziót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: