DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Így nem nagy élvezet a vezetés

Lewis Hamiltonhoz hasonlóan Max Verstappen is a portimaói pályán uralkodó körülményeket kifogásolta a pénteki F1-es edzésnapot követően. Alacsony a tapadás, de legalább gyors a Red Bull.

A tavalyi Formula-1-es szezon egyik emlékezetes futamát produkálta a Portugál Nagydíj, ahol a friss aszfaltnak, az ebből fakadó alacsony tapadásnak és az esőnek köszönhetően felborult az erősorrend: a rajtot követően Carlos Sainz a McLarennel az élen állt, Kimi Raikkönen pedig 15 kanyar alatt 10 autót előzött meg. Fél évvel később az F1 visszatért a pályára, amelynek tapadási viszonyai úgy tűnik, semmit sem javultak. Erre panaszkodott Lewis Hamilton, és ezt emlegette a mindkétszer második helyen leintett Max Verstappen is.

olle-ver-portimao1



„Rendben volt, csak az aszfalt miatt trükkösek a körülmények” – értékelte napját a holland. „Elképesztően csúszós. Tudom, hogy mindenki számára ugyanez a helyzet, de így nem nagy élvezet vezetni. Nagyon hasonló a helyzet a tavalyihoz. Persze a gumik változtak, és az autók némi tapadást veszítettek. Kár, mert minden a gumik felkészítésén, azok hőmérsékletén múlik, és ennek nem így kellene lennie. De mindenkire ugyanaz vár.”

Hasonló helyzetről számolt be Sergio Perez is, aki egy harmadik és egy tizedik helyezéssel zárta a napot. „Így nem könnyű felmelegíteni a gumikat, szóval az elsődleges az lesz, hogy megértsük azok működését. A közepeseken rendben volt a tempó, de a lágyakon egyszerűen nem találtuk meg az időt. Ki kell elemeznünk, mi történt azon a szetten. Nehéz pálya ez, amire nem könnyű ráérezni. Minden kicsit rosszabbnak tűnik, szóval nehéz összehasonlítani [a fejlesztéseket]. A tempónk elég jó, így a pole-pozícióért harcban leszünk” – értékelt a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: