DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen szerint is túl sokat hibázik Verstappen

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint a Mercedes túltette magát a szezon kezdetén tapasztalt nehézségeken. Rosberg után ő is arra hívta fel Verstappen figyelmét, hogy sok tőle az apró hiba.

A szezon előtti teszten egyértelműen „csak” második erőnek tűnt a Mercedes, ami a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén be is bizonyosodott. Ennek ellenére Lewis Hamilton nyerte meg a 2021-es Formula-1-es szezon első versenyét, majd három futamot követően - két győzelemmel a neve mellett – vezeti is az összetettet.

Mika Hakkinen, 1998 és 1999 világbajnoka a Mercedes csapatát dicsérte a Portugál Nagydíjat követően az Unibetre írt elemzésében, kiemelve mennyire jól tudnak reagálni az ehhez hasonló helyzetekre a címvédő istállónál.



„A Red Bull és a Honda fantasztikus munkát végeztek a télen, de a Mercedes gyorsan felzárkózott egy gyengébb szezonkezdet után” – írta a finn. „A Mercedes egyik legfőbb erénye az a képességük, ahogyan reagálnak az ilyen helyzetekre.”

„Mindamellett, hogy azt gondolom, a portimaói aszfaltcsík valamivel jobban feküdt az Ezüst Nyilaknak, mint a Red Bullnak, Lewis és Valtteri elképesztően erős technikai csapattal rendelkezik a háttérben” – dicsérte Hakkinen a Mercedest.

A kétszeres vb-győztes kitért a pályaelhagyások okozta kisebb felhördülésekre is, de nem az FIA-t, hanem inkább Max Verstappent hibáztatja a történtek miatt, csakúgy, mint Nico Rosberg: „Max frusztrációjának egyik oka a pályaelhagyások miatti büntetéseiből fakad.”

„Bahreinben meg kellett volna nyernie a versenyt, Portugáliában pedig pole-pozíciót és leggyorsabb kört szerezhetett volna. Ő azonban mindegyik alkalommal négy kerékkel a fehér vonalon túlra csúszott. Ilyen bakit nem nehéz elkövetni, de egyszerűen nem engedheti ezt meg magának. Hogy legyőzhesse Lewist, minden hétvégén tökéletes munkát kell végeznie.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: