DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen reagált Rosberg megjegyzésére

A 2016-os világbajnok a Portugál Nagydíj után megemlítette, hogy Max Verstappen csak most jön rá, Lewis Hamilton mennyire jó versenyző. A holland ezzel a legkevésbé sem ért egyet.

Egy-két apróbb hibát elkövetett Max Verstappen és bár a futam elején Valtteri Bottasszal harcolt az első helyért, viszonylag gyorsan visszakerült eléjük Lewis Hamilton és el is húzott az élen. Jobb stratégiával aztán a holland legalább a második helyet el tudta orozni a Mercedes finn pilótája elől (bár az előzést a pályán ejtette meg a kerékcserék után), így mentette a menthetőt egy olyan hétvégén, ahol végig a Mercedes mutatkozott erősebbnek.

Nico Rosberg a Sky német nyelvű adásában annyit mondott a futamot követően, hogy Max Verstappen most kezd csak rájönni, mennyire remek versenyző is Lewis Hamilton. A holland viszont kicsit sem osztja ezt a nézetet, mivel ő a kezdetektől fogva tudja, mennyire kemény meló is legyőzni a hétszeres világbajnokot.

Verstappen mindkét Mercedesszel nagyot harcolt, végül Bottast sikerült legyűrnie


„Semmi kétségem nincs Hamilton képességeivel kapcsolatban. Nincs szükségem ahhoz Nico Rosbergre, hogy rájöjjek, mennyire jó versenyző is Lewis. Jól tudom, hogy kiválóan vezet, máskülönben nem nyerne senki ennyi világbajnoki címet” – idézi Max Verstappen szavait a Gpblog.com szakportál.

„Most nem nyertem, de ettől még kifejezetten élveztem a csatározást az első helyekért. Szerintem mindenki ezt szeretné látni és én magam is ezt akarom. Az elmúlt években nem voltunk ilyen közel a Mercedesekhez, úgyhogy elég jól indítottuk ezt a szezont. Remélhetőleg, ilyen kiélezett, kemény csatákat vívhatunk egész évben, így meghozzuk az izgalmat a rajongók számára, amire már régóta vágytak” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: