DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Inkább a Red Bull esett vissza a mi szintünkre

Lewis Hamilton szerint annyira hosszú szezon áll előttük, hogy a végére nemcsak egymásból, de még a versenyzésből is elegük lesz Max Verstappennel, akivel ádáz csatát folytatnak a vb-címért.

A vasárnapi Portigál Nagydíjon 97. futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton, ezzel pedig megerősítette vezető pozícióját a világbajnoki összetettben, ugyanis a hétvége előtti egypontos előnye ezáltal nyolcpontosra hízott.

Max Verstappen ezúttal sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudta igazán megszorongatni a hétszeres világbajnokot, de az eddigi három versenyen látottak alapján arra lehet számítani, hogy az utolsó körig kiélezett csatát láthatunk közöttük a 23 futamot számláló 2021-es szezonban.



„Nagyon szoros köztünk a helyzet” – ismerte el a verseny utáni sajtótájékoztatón Hamilton. „Ahogy láthatjátok, hatalmas küzdelem zajlik a Mercedes és a Red Bull között, és az utolsó versenyig hajszolni fogjuk egymást. A szezon végére szerintem már elegünk lesz egymásból” – utalt legnagyobb vb-riválisára, Max Verstappenre.

„Talán nemcsak egymásból, de még a versenyzésből is egy kicsit, mivel olyan sok futam van idén. Rendkívüli módon élvezem, hogy ellenük harcolhatunk, azonban ezen a hétvégén valahol teljesítményt vesztettek.”

„Nem érzem úgy, hogy mi javultunk volna fel a két héttel ezelőtti versenyhez képest, inkább azt gyanítom, hogy ők estek vissza kissé a mi szintünkre valamilyen oknál fogva, de összességében ez az egész helyzet nagyszerű! Mind erre vágyunk, ezért élünk, ezért lélegzünk, hogy felkeljünk és úgy harcoljunk, hogy az utolsó csepp teljesítményt is kisajtoljuk az autóból egy kiváló ellenféllel szemben.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: