DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nem volt tökéletes napja Hamiltonnak, rejtélyes probléma lassította Bottast

Nagyon nehéz verseny volt – így kezdte első nyilatkozatát mindkét Mercedes-pilóta a Portugál Nagydíj kockás zászlója után. Lewis Hamiltonnak két előzést is végre kellett hajtania a győzelemhez.

A korai biztonsági autót követő újraindítás után csak harmadik volt, de aztán Max Verstappent, majd a 20. körben Valtteri Bottast is megelőzte a célegyenesben, DRS segítségével: innentől fogva Lewis Hamilton végig előnyben volt, a Portugál Nagydíjon megszerezte szezonja második győzelmét.

„Nagyon nehéz verseny volt, fizikailag és mentálisan is mindennek stimmelnie kellett” – idézte fel futama történetét a leintést követő első interjúban Hamilton. „Nagyon fújt a szél, így könnyen hibázni lehetett. Nem tudtam olyan jól rajtolni, mint Valtteri, és az újraindítás sem sikerült, Max rögtön megelőzött. Nem voltam boldog, de próbáltam legjobban helyezkedni, és aztán talán Max is hibázott, nekem pedig tökéletes volt az a köröm, így tudtam, hogy közel leszek hozzá az utolsó szektorban.”



„Azután következett Valtteri. Hamar kellett megelőznöm őt, különben az abroncsaim teljesen megsemmisültek volna. Végül az 1-es kanyarban megtörtént. Nagyon a határon volt, de sikerült. A következő futam előtt levonjuk majd a tanulságokat. Nem volt tökéletes a mai nap, megnézzük, hogy miben lehetünk majd jobbak” – mondta az interjút készítő Paul di Restának a 97. győzelmét szerző Hamilton.

Hiába indult a pole-pozícióból, végül csak a dobogó legalacsonyabb foka jutott Valtteri Bottasnak. A harmadik helyért járó egységek mellett a leggyorsabb kör pluszpontját is megkapta, ennek ellenére sem volt boldog, amit tükröz rövid nyilatkozata.

„Nagyon nehéz volt. A verseny első szakasza valamiért nem sikerült jól, nem volt meg a tempó, nem tudom a pontos okát, ezt még ki kell vizsgálni. Utána a verseny második szakasza már jobban alakult. Nem tudom, mi volt a problémám, de nem sikerült Maxot befogni. Nem tudom, hogy a verseny első szakaszában miért nem volt meg a kellő tempó” – mondta tömören Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: