DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez elégedetlen: Ezt benéztem

Sergio Perez a negyedik helyet szerezte meg a Portugál Nagydíjon, ami eddigi legjobb eredménye a Red Bull színeiben, de ezt még mindig kevésnek érzi önmagától a mexikói pilóta.

A Bahreinben látott felzárkózását követő ötödik hely és az imolai nullázás után Sergio Perez Portugáliában megszerezte eddigi legjobb Red Bull-os eredményét: a negyedik helyen intették le az egyszeres futamgyőztes versenyzőt Portimaóban.

Ugyanakkor a mexikói pozíciót bukott a biztonsági autós fázis újraindításakor Lando Norrisszal szemben, azt követően pedig – bár tudta tartani az élen autózók tempóját, de – már nem tudta utolérni az első hármast.



„A rajtnál elment mellettem Sainz, azonban az újraindításnál vissza tudtam tőle venni a pozíciómat, de aztán megelőzött Norris. Azt hittem, Lando abszolút túllépte a pálya határait, emiatt pedig nem is védekeztem vele szemben annyira agresszívan. Úgy gondoltam, mindegy, mert vissza kell majd adnia a pozíciót, de ezt benéztem” – idézte fel az eseményeket Perez a Sky Sports kamerái előtt.

„Ezt követően beletelt pár körbe, mire visszaelőztem Landót, de ez idő alatt akkora hátrányba kerültem az élen autózókkal szemben, amivel addigra már kiestem a pixisből” – mondta a mexikói, aki azt is elárulta, egyelőre messze nem érzi magát otthonosan a Red Bull autójában, bár ma is sokat tanult: „Persze akadnak pozitívumok is, hiszen egyre többet vezethettem az autót forgalomban és szabad levegőben is, ami sokat segít abban, hogy alkalmazkodjak az autóhoz és annak gumikezeléséhez. Egyelőre még nem érzem magam otthon az autóban, de remélhetőleg ez hamarosan megváltozik.”

Perez újra emlékeztette a közönséget gumimágus hírnevére azzal, hogy a 66 körös futamon egészen az 52. körig elhúzta kiállását a közepes abroncson, így az első három kerékcseréjét követően hosszan vezette a versenyt. A közönség a produkció elismeréseként a Nap Versenyzőjének választotta a mexikóit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: