DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Még több is volt bennem

Sebastian Vettel a Portugál Nagydíj időmérőjén megvillantott valamit a régi szép időkből. Alaposan felülkerekedett ma csapattársán, és még a Q3-ba is bejutott az Aston Martinnal.

Legutóbb a tavalyi Brit Nagydíjon járt a Q3-ban Sebastian Vettel, azóta pedig csak üldözte az első tízet szombatonként, most azonban Portimaóban végre megtört a jég: Vettel a tizedik helyen végzett a kvalifikáción, miközben csapattársa már a Q1-ben kiesett.

„Rendkívül szeles volt ma az idő, ami nehézzé tette a dolgunkat azt illetően, hogy egy jó kört tudjunk összerakni” – nyilatkozta a Sky Sports-nak a négyszeres világbajnok német. „A Q1-ben aztán ráéreztem a ritmusra, ennek köszönhetően pedig elkezdtem egyre kényelmesebben kezdtem érezni magam.”



„Összességében elégedett vagyok, hiszen a Q1-ben a második köröm, valamint a Q2 is rendben volt, aminek köszönhetően bejutottunk a harmadik szakaszba. Az ott történtekkel azonban már nem vagyok kibékülve” – panaszkodott Vettel.

„Több is lett volna bennem úgy érzem, de a körülmények sokat változtak kevés idő alatt, a szél is nagyon felerősödött, amihez nehéz volt alkalmazkodni. Ugyanakkor látni kell, hogy ez sokkal jobb időmérő volt, mint az első kettő.”

Vettel még hozzátette, hogy a széljárás teljesen kiszámíthatatlanná tette az időmérő edzés végét: „Néhol gyorsabban mentünk, néhol pedig lassabban, de fogalmunk sincs, hogy miért. Sajnos a szélirány és az erőssége nem egy szemmel látható dolog.”

„A szél miatt volt is pár köröm, amikor elvesztettem egy-egy pillanatra az irányítást az autó felett, és azt hittem, én hibáztam, de aztán rájöttünk, hogy ez nem így volt. Mindannyiunk számára ugyanaz volt ma a helyzet: trükkösek voltak a körülmények, de a legfontosabb, hogy számunkra már jobban alakult az időmérő!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: