DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Bottasnak és Vettelnek mentális problémái lehetnek

A finn helyét rövidesen az Imola után érettségét megmutató Russell veszi át – vélekedik Felipe Massa. Egykori ferraris csapattársaival, Raikkönennel és Alonsóval szimpatizál.

A Mercedesnél ötödik szezonját teljesítő Valtteri Bottas évről évre harciasan megfogadja, hogy ezúttal komoly tényező lesz a világbajnoki harcban – és például 2019-ben kifejezetten erősen indított, négy nagydíj után vezette a ponttáblázatot –, lendülete azonban általában már az idény közepére elfogy, a végelszámolásnál pedig messze elmarad Lewis Hamilton pontjaitól. A 40. évét vasárnap betöltött Felipe Massa mentális okot sejt a háttérben.

„Úgy vélem, Bottas teljesítménye mentális problémához kapcsolható. Nem könnyű összehasonlítani magad egy olyan bajnokkal, mint Lewis Hamilton” – mondta Massa a La Gazzetta dello Sportnak egykori williamses csapattársáról. „De ugyanez igaz Vettelre is. Mindketten kényes helyzetet élnek át.”



A brazil úgy érzi, Bottas napjai meg vannak számlálja a Mercedesnél, és George Russell rövidesen elfoglalja a helyét. Massa még a brit imolai balesetét – éppen a finnel ütközött – sem fekete pontként értékeli, szerinte Russell érettségét bizonyította, amikor az incidenst követően vállalta a felelősséget.

„George egy igazán szuper versenyző, habár Imolában hibázott. Megérdemli az esélyt és remélhetőleg a Mercedes meg fogja adni neki előbb vagy utóbb. Méltányoltam azt, hogy bocsánatot kért, miután lehiggadt. Az érettség jele volt, hogy ki merte mondani, hibázott” – vélekedett Massa.

Röviden szót ejtett egykori ferraris csapattársairól, Kimi Raikkönenről és Fernando Alonsóról – utóbbi mellett hasonló helyzetben volt, mint most Bottas Hamilton oldalán. Massa, aki velük együtt kezdte, de már négy éve befejezte, szimpatizál a veteránokkal:

„Egyszerűen örülök nekik és támogatom őket. Habár, természetesen, olyan sok idejük nem maradt, hogy élvezzék a versenyzést. A végén mindenkinek be kell fejeznie” – mondta a 11-szeres nagydíjgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: