DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Imolában 1-2-ben kellett volna végeznünk

Második rajtkockája mindössze második Red Bull-os versenyén nagy motivációt ad Sergio Pereznek, mivel azt bizonyítja, hogy képes gyorsan alkalmazkodni. A cél Portugáliában elhozni a dobogó első és második fokát.

Hullámvasút volt Sergio Perez versenyhétvégéje az Emilia-Romagna-i Nagydíjon: a mexikói meglepetésre csapattársát, Max Verstappent megelőzve a második rajtkockába kvalifikált, a futamon azonban több hibát elkövetve végül csak 12. lett, pontot sem szerzett.

„Örültem az előrelépésnek, miután az első sorba kvalifikáltam Imolában. Azt hiszem, még magam is megleptem azzal, hogy csupán a második Red Bull-os versenyhétvégémen ennyire gyors voltam, ilyen rövid idő alatt kiaknáztam a maximumot az autóból” – mondta Perez a Red Bull Portugál Nagydíjat megelőző sajtóanyagában. „Nagy motivációt ad nekem, hogy képes voltam egy ennyire eltérő autóhoz és vezetési stílushoz igazodni, azt bizonyítja, hogy jól tudok alkalmazkodni. Kezdem érezni az autót, ami a fő pozitívum.”



„A motiváció az egekben van” – válaszolt arra a kérdésre, mennyire lelkes a csapat, látva az RB16B versenyképességét az első két nagydíjon. „A Red Bullnál úgy készülünk a versenyhétvégére, hogy a maximumot várjuk tőle, mert tudjuk, hogy ha mindent jól csinálunk, akkor reális esélyünk van a futamgyőzelemre. A csapatban mindenki keményen küzd azért, hogy javítsunk az RB16B-n, így minden hétvégét mindkét autóval maximalizáljunk: ez a cél. Imola kihagyott lehetőség volt, mivel úgy vélem, 1-2-ben kellett volna végeznünk. De remélem, ezen a hétvégén sikerül ezt elérnünk.”

„Imola egy elég kemény pálya, nehéz kihozni ott a maximumot, főleg, ha az ember nemrég váltott csapatot. Portugáliában azonban remélem, hogy ott leszek a harcban és mindent kihozok az autóból. Tudjuk, hogy megfelelő versenygéppel rendelkezünk, célunk pedig hozni a benne rejlő potenciált. A pozitív dolog, hogy a tempó ott van. Egyszerűen építenünk kell a formánkra és újabb lépést megtennünk előre.”

„Portugália kiváló hely a versenyzésre, egy elég új pálya a naptárban. Tavaly trükkösnek bizonyult az aszfalt miatt, érdekes lesz látni, idén milyen lesz a tapadás, de az biztos, hogy a maga pálya jó” – részletezte Perez, mit vár a portimaói hétvégétől, melyet a rákövetkező héten máris a Spanyol Nagydíj fog követni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: