DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csalódott magában Perez, jogosnak tartja a büntetést

Két hibát is elkövetett, ezért pontot sem szerzett Imolában Sergio Perez: az első sorból rajtoló mexikói „egyértelmű” dobogója elvesztését siratja és magát ostorozza.

Sokan Sergio Perez győzelmében reménykedtek az Emilia-Romagna-i Nagydíjon, miután a szombati időmérőn a Red Bull-os megszerezte a második rajtkockát – a lámpák kialvása után azonban semmi sem alakult számára úgy, ahogy szerette volna, kezdve a kormánnyal tapasztalt problémával.

„Gondunk volt a kormánnyal, amelynek a helyzete állandóan változott. Saját magától mozgott, ezért ki kellett cserélni. Nem tudok sok mindent elmondani a mai napról, én szúrtam el. Nagyon csalódott vagyok magammal és nagyon sajnálom a csapatot” – nyilatkozta a holland tévének Perez Imolában. Egy dologban tévedett: eseménydús versenye volt, így bőven volt mit mondania róla.

Perez már röviddel a rajt után visszaesett a negyedik helyre, Max Verstappen, Lewis Hamilton és Charles Leclerc mögé, majd a biztonsági autó mögött, nedves pályán hibázott és kiszaladt a pályáról. Ezzel Daniel Ricciardo és Pierre Gasly mögé esett, akiket az aszfaltra visszatérve rögtön visszaelőzött. Manőverével szabályt szegett, ezért 10 másodperc időbüntetést kapott a felügyelőktől.



„Elvesztettem a kontrollt a biztonsági autós időszak alatt. Kicsúsztam, majd visszajöttem onnan. Nyilvánvaló, hogy megelőztem azokat az autókat, így a büntetés jogos volt. Azt gondoltam, rendben, hibáztam, de sikerült tartani a pozíciót. De nyilván nem ez történt” – idézte fel az első hibát, amelyből azonban még volt visszaút.

A bokszkiállás során leszolgált büntetés mellett is esélyes lehetett volna a dobogós helyre a futamot félbevágó piros zászlós megszakítás után, de megforgott, így a negyedik pozícióból egészen a 14. helyig esett vissza. Nem sikerült pontot mentenie, egy négy versenyzőből álló csoport (Kimi Raikkönen, Esteban Ocon és Fernando Alonso) végén, a 12. helyen intette le a kockás zászló.

„A piros (lágy) gumikat választottuk. Kicsit állítottunk a szárnyon, arra gondolva, hogy majd nagy adag eső jön. Ez aztán megnehezítette a dolgunkat, de végső soron én hibáztam, és ez tönkretette az esélyeinket. Megcsíptem a nedves vonalat, én pedig meg is forogtam. Az autó nagyon a határon volt a lágy gumin, és elég volt egy kis hibám. Egyértelműen dobogónk lett volna, nem is tudok sok mindent mondani” – kesergett Perez, aki abban bízhat, hogy Portugáliában végre sima vasárnapja lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: