DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Max jobb, mint Lando

Bár Lando Norris egyelőre magabiztosan tartja maga mögött Daniel Ricciardót, az ausztrál szerint nem jelenlegi csapattársa a legerősebb, akinek az oldalán valaha versenyzett. A McLarenre sem neheztel.

Daniel Ricciardo a McLarennel kezdte meg az idei szezont, azonban eddig nem sikerült felvennie a ritmust új csapatánál. Annak ellenére, hogy Lando Norris egyértelműen fölékerekedett 2021-ben, úgy érzi, nem a fiatal brit a valaha volt legerősebb csapattársa.

Nem meglepő módon Max Verstappent nevezte meg az ausztrál, akivel majdnem három éven át voltak csapattársak a Red Bullnál, amely időszak nem volt mentes csatáktól és ütközésektől sem. Mindemellett azonban Ricciardo elismeri volt csapattársa teljesítményét, aki a világbajnoki címért harcol Lewis Hamilton ellenében.



„Azt kell mondjam, Max a jobb” – válaszolta Ricciardo az EFTM.com azon kérdésére, hogy jelenlegi csapattársa, Lando Norris, avagy Max Verstappen a jobb. „Bár lehet, hogy ez csak abból adódik, hogy mellette több időt töltöttem el” – mondta az ausztrál.

Az Emilia-Romagna-i Nagydíjon el kellett engednie maga mellett Norrist, aki meg sem állt a dobogóig, ezt illetően pedig már korábban elismerte Ricciardo, hogy nehezére esett megtenni, de megértette a csapata döntését.

„A bennem lévő versenyző mindig azt akarja, hogy én legyek előrébb, de már rendelkezem a kellő érettséggel és tapasztalattal, hogy józanul ítéljem meg az ilyen szituációkat, beláttam, hogy nem vagyok elég gyors. Saját magam legnagyobb kritikusa vagyok, így rájöttem, hogyha meg lenne a tempóm, akkor nem kerültem volna ebbe a helyzetbe.”

„Nem a csapat tartott vissza, az egész miattam volt, mivel jelenleg még nem tudtam olyan mértékben felvenni a tempót, mint szeretném. Elfogadtam, ami történt és inkább megpróbálom megtalálni a módját, hogy gyorsabb legyek, ráadásul nem szerettem volna feszültséget generálni a csapatban már a második futamon.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: