DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fiorio: Alonso nem hibázott annyit, mint Leclerc

A Ferrarinál korábban sportigazgatóként ténykedő Cesare Fiorio összehasonlította Charles Leclerc és Fernando Alonso ferraris teljesítményét. Bár Leclerc is gyors, Alonso nem hibázott annyit.

Fernando Alonso még 2010-ben érkezett a Scuderiához, az olaszok színeiben öt szezon alatt tizenegy futamgyőzelemig jutott a kétszeres F1-es világbajnok, mielőtt 2014 végén a McLarenhez távozott.

Charles Leclerc mindössze egyetlen F1-ben töltött év után került fel a Ferrarihoz Kimi Raikkönen helyére, s azonnal át is vette az első számú pilóta státuszát az addig a világbajnoki címet – sikertelenül – hajszoló Sebastian Vetteltől. A monacói két győzelmet is aratott első Ferrarinál töltött szezonjában, de a gyorsaság Cesare Fiorio szerint nem minden.



„Szerintem Leclerc-t összehasonlítani Alonsóval egy kicsit aránytalan, hiszen bár Leclerc nagyon erős és olykor hihetetlen időket tud futni, átlépve az autó határait, még mindig benne van a hiba lehetősége. Alonso a maga idejében kevesebbet követett el” – mondta a Ferrari egykori sportigazgatója a Formula Passion podcastjében.

Miután Vettelre már nem tartott igényt a Ferrari, Leclerc új csapattársat kapott a ralilegenda Carlos Sainz fiának személyében: „Szerintem Sainz rendkívül jó versenyző, a versenytempója pedig máris olyan erős, mint Leclerc-é. A kvalifikáción még be-becsúszik egy-egy hiba tőle, mivel még új neki az autó, de ő egy megbízható pilóta.”

„A pilótapáros elképesztően erős, remélem, hogy Sainz hamarosan az időmérőn is fel tudja majd venni a ritmust. A Ferrari is sokat fejlődött tavalyhoz képest, igaz, még mindig nem sikerült teljes egészében ledolgozniuk a hátrányukat a Red Bull-lal és a Mercedesszel szemben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: