DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ralf Schumacher: Vettel ugyanazt éli át, mint tavaly, csak most zöldben

Ralf Schumacher nem nézi jó szemmel, hogy a mai mezőnyben már veteránnak számító pilóták ennyire nehezen veszik fel a ritmust új csapatukban. Régen nem voltak ilyen türelmesek.

Nagy pilótakeringő vette kezdetét nagyjából egy évvel ezelőtt, mikor bejelentették, hogy Sebastian Vettel távozik a Ferraritól, helyére Carlos Sainz érkezik, akit Daniel Ricciardo vált majd a McLarennél, míg Fernando Alonso fogja pótolni az ausztrált az akkor még Renault-ként induló Alpine-nál.

Vettel végül az Aston Martinnál kötött ki, s nem igazán találja a helyét egyelőre, ahogyan Daniel Ricciardo és a szezon végén a Red Bullhoz kerülő Sergio Perez sem. Úgy tűnik, hozzájuk képest a fiatalabb Carlos Sainz könnyebben alkalmazkodott a Ferrarihoz, míg az idősebb korosztálynak gondjai akadnak a váltással.



Ez Ralf Schumacher szemében szálka: „Sebastian Vettel a semmi közepén versenyzett múlt vasárnap” - mondta a német ex F1-es a Sky Germanynek. „Emiatt nehéz értékelni a teljesítményét, olyan, mintha ugyanazt élné át, mint tavaly a Ferrarinál, csak ezúttal zöldben. Fékhiba, váltóhiba, büntetés...” - méltatlankodott Schumacher.

„A következő egy-két versenyen fel kell vennie a ritmust, sőt jobban teszi, ha meg is előzi csapattársát. A tapasztaltabbak, mint Vettel, perez és Ricciardo nehezebben veszik fel a ritmust új csapatuknál, még nem igazán kapták el a fonalat. A csapatfőnökök szerint ez csak idő kérdése, de amikor én versenyeztem, nem voltak velünk ilyen türelmesek, bár tény, hogy akkor több tesztelési lehetőség állt rendelkezésünkre.”

„Ugyanakkor hamar be is kellett illeszkednünk, ha nem jöttek az eredmények szinte azonnal, akkor le is írtak bennünket” - mondta Ralf Schumacher, aki ejtett néhány szót unokaöccséről is: „Mick folyamatosan fejlődik, bár elszámolta magát, mikor az abroncsait melegítette, az egy kicsit ciki volt.”

„Viszont egy ilyen baki bármikor benne van a pakliban, de ezentúl már nem fog előfordulni vele még egyszer. A legfontosabb, hogy a csapattársát stabilan maga mögött tartja, egyértelműen gyorsabb, mint Mazepin – az időmérőn és a versenyen is. Az első év számára csak egy kis gyakorlás lesz.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: