DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Ebben jobb nálunk a Mercedes

Max Verstappen és a Red Bull gyenlített a futamgyőzelmek számát illetően Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben, azonban Christian Horner szerint van miben javulniuk a riválishoz képest.

Azzal, hogy megnyerte az Emilia-Rimagna-i Nagydíjat, egy pontra megközelítette Lewis Hamiltont Max Verstappen, de a Red Bull is közelebb lépett a Mercedeshez a konstruktőri pontversenyben. Bár tempóban úgy tűnik, a Red Bull előnyben lehet a Mercedeszzel szemben, vannak fontos pontok, ahol az Ezüst Nyilak járnak előrébb – mondja Christian Horner.

„Az autó megbízhatósága mindig is olyan kérdés marad, ami miatt izgulni kell, de jobb, ha az ilyen problémák pénteken jönnek elő és nem vasárnap” - mondta a Red Bull csapatfőnöke a Channel 4-nak.



Mint ismeretes, Verstappen autójában a második szabadedzésen eltörött az egyik féltengely, emiatt alig tudott körözni péntek délután. A Red Bull autói tavaly hatszor mondták be az unalmast, miközbe a Mercedesnél egyetlen egyszer állt meg az autó Valtteri Bottas alatt. Horner szerint ezen javítaniuk kell.

„Mindig próbálunk fejlődni, minden téren, ehhez pedig kockázatokat kell vállalni. Néhány versenyen meglehetősen csekély hozadéka vannak ennek, míg más futamokon már komolyabban érezhető az előrelépés. Összességében elmondható, hogy jó autóval rendelkezünk, azonban a Mercedes is nagyon gyors és jobban kezelik a gumikat nálunk” - mutatott rá egyik gyenge pontjukra Horner.

„Csak meg kell nézni az intermediate abroncsok állapotát, mikor lecseréltük azokat, illetve Lewis tempóját a verseny végén. Rendkívül erősek, így tartanunk kell velük a lépést ezen a téren is, hogy nyomás alatt tarthassuk őket.”

„A bahreini vereséget nehéz volt megemészteni, éppen csak elbuktuk azt a győzelmet, de a tény, hogy idejöttünk, és megnyertük ezt a versenyt, azt mutatja, hogy ez volt az elmúlt évek legjobb szezonkezdete részünkről, mi pedig szeretnénk építeni erre. Ez volt a Honda első győzelme Imolában Senna 1991-es sikere óta, így most jó lenne meglovagolnunk ezt a pozitív hullámot, amin vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: