DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: A felügyelők a kávégéppel szöszöltek?

A négyszeres világbajnok nem érti, miért váratott olyan sokáig magára a rajt előtti kihágásért kirótt büntetés – persze azt ő is elismeri, hogy nem (csak) ezen múlott az újabb pocsék futam.

Sebastian Vettelnek már a rajt előtt félig megpecsételődött a sorsa az Emilia-Romagna-i Nagydíjon. Csapattársának, Lance Strollnak túlhevültek a fékjei, s ugyanígy járt a német is, akinek a szerelés miatt nem tudták időben felrakni a kerekeit az autójára, így a rajtrácsról letolva a bokszutcából kellett startolni. A büntetést azonban így sem kerülhette el a négyszeres világbajnok, akire egy stop&go büntetést róttak ki. Vettelnek így nem sok esélye maradt a pontszerzésre – igaz, a hajrában váltógondok miatt kiszólították őt a garázsba.

vettel-dppi-imola-futam



A pilóta nem is a büntetés tényét kifogásolta a leintés után, hanem azt, hogy túlságosan későn döntöttek róla a stewardok: „Nem tudom, miért késlekedtek annyit, az elejétől kezdve eléggé egyértelmű volt a dolog. Nem tudom, mit csináltak a felügyelők – talán tele volt a kávégépük filtere, és azzal kellett foglalkozniuk!” – nyilatkozta a Sky Germany kameráinak.

„A srácok mindent megpróbáltak, és remekül is dolgoztak, jól reagáltak a verseny előtti gondokra. Úgy vélem, jobb versenyünk lehetett volna, ha az FIA emberei éberebbek lettek volna. Gondolom, szabályt szegtünk, hiszen büntetést kaptunk, de a verseny közepéig nem törődtek ezzel. Addigra ez a büntetés sokkal többe került nekünk, szóval ez nem volt túl profi. De nyilván nem ez volt ma a döntő, számos gondunk volt. Nem tudtunk olyan problémamentes napot teljesíteni, mint amiben bíztunk, kemény napunk volt. Jó, hogy Lance-szel pontot szereztünk, hiszen mindkettőnknek gondjai voltak. Szerencséje volt, hogy neki nem kellett a bokszutcából rajtolnia. Az én futamom még eseménydúsabb volt.”

Arra a kérdésre, hogy mit tud magával vinni az imolai hétvégéből, így felelt Vettel: „Nem túl sokat. Jó volt az autóban ülni, de eredmények tekintetében nincs sok mindent. Sok területen kell jobb munkát végeznünk. Összességében jobb tapadásra van szükségünk, hogy jobb helyezést érhessünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: