DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Seidl: Norris egyszerűen szárnyal

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke rendkívül elégedett volt a hétvégén látottakkal, kifejezetten Lando Norris teljesítményével, aki a harmadik helyre hozta be az MCL35M-et.

Lando Norris a szombati kvalifikáción hajszál híján megszerezte a második rajtkockát, azonban szélesen fordult ki a kilences kanyarból, így az előzetes megállapodás alapján törölték az említett gyorskörét.

A fiatal brit abszolút magára vállalta a felelősséget, de láthatóan nehezen emésztette meg, hogy csak a hetedik helyről indulhat a szűkös Imolában. A versenyen végül remek felzárkózást produkált, sokáig úgy tűnt, még a második helyet is megszerezheti, azonban nem tudta feltartóztatni Lewis Hamiltont, s végül a dobogó legalsó fokára hozta be a McLarent.



Csapatfőnöke rendkívül elégedett az összetett harmadik helyén álló pilótájával: „Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, mivel ezen a hétvégén ismét megmutattuk, milyen jó munkát végeztünk ezzel az autóval, a mercedeses kollégákkal együtt” – mondta a Sky Sports-nak Seidl.

„Lando szárnyal, megint eggyel feljebb lépett a ranglétrán” – emelte ki Norris teljesítményét Andreas Seidl. „Persze normális, hogy az ilyen fiatal srácok fejlődnek, ezeket a lépéseket meg kell tenniük, máskülönben sosem fognak odaérni a csúcsra.”

„Jól döntöttünk, hogy az újraindítás előtt a lágy gumikat tettük fel Lando autójára, ő pedig nagyszerűen vezetett egész nap. Ezzel vállaltunk némi kockázatot, de végül bejött, így az egész csapat megérdemelte ezt az eredményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: