DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: Erőből tudtam dobogót szerezni!

Amilyen csalódott volt a szombati időmérő után Lando Norris, annyira örülhetett vasárnap Imolában. Nem bánkódik, hogy a második helyet elvesztette Hamiltonhoz képest – csupán másodszor állt az F1 dobogójára.

A hétvégén ihletett formában levő McLaren-versenyző egy nappal korábban a harmadik rajtkocka helyett csak a hetediket szerezte meg, mivel pályahatár megsértése miatt elvették legjobb körét. Az ifjú brit a rajtot követően a kilencedik helyig esett vissza, innen zárkózott fel számtalan előzéssel egészen a második pozícióba.

Ezt a helyezést nem tudta megőrizni a leintésig, három körrel a vége előtt átlépte őt Lewis Hamilton, de így is dobogóra állt az Emilia-Romagna-i Nagydíjon, pályafutása során csupán másodszor – a tavalyi szezont nyitó Osztrák Nagydíj óta várt az újabb top 3-as eredményre.



„Boldog vagyok! Szép mentés volt tegnaphoz képest. Hosszú futam volt, és nehéz” – nyilatkozta az autóból kiszállva széles vigyorral Norris. „Nem rajtoltam valami jól. A végén próbáltam tartani a második pozíciót, de Lewis egy kicsit túl gyors volt hozzám képest. Örülök, hogy harcolhatok ezekkel a srácokkal, és jó dolog, hogy erőből tudtam dobogót szerezni. Remélem, sikerülni fog a jövőben is! Örülök a harmadik helynek, nincs bennem csalódottság.”

„Az újraindításnál a lágy abroncsok mellett döntöttünk. Így jó tempónk volt az első 10-15 körben, de tudtuk, hogy azután szenvedni fogunk” – beszélt arról, hogy a verseny piros zászló utáni felének hajrájában gumihátrányban is volt a közepes keveréken haladó Hamiltonhoz képest.

Fiatal honfitársának Hamilton külön gratulált, miután egy nappal korábban a közösségi médiában vigasztalta Norrist: „Elismerésem Maxnak, aki fantasztikus munkát végzett ma, és Landónak is, aki fergeteges volt. Jó látni, hogy a McLaren újra elöl van” – mondta a futam második helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: