DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A tavalyi Magyar Nagydíj óta először járt mindkét Williams a Q2-ben

Mindkét Williams bejutott a Q2-be, amire a 2020-as Magyar Nagydíj óta először volt példa. A pénteken 79. születésnapját ünneplő Sir Frank Williams aligha kaphatott volna szebb ajándékot a csapattól.

Bár George Russell gyengén kezdett az Emilia-Romagna-i Nagydíjon, hiszen inkább Nicholas Latifi diktálta a tempót csapaton belül, és úgy tűnt, hogy első alkalommal Nicholas Latifi juttatja be a grove-iakat az időmérő második szakaszába.

Azonban George Russell az utolsó pillanatokban még éppen befért az első 15-be, hogy aztán kis híján még a Q3-ba is bejusson: „Jó időmérőnk volt. Úgy érkeztem ide, hogy be akarok jutni a Q3-ba és pontokat akarok szerezni, de minden egyes szabadedzés után úgy éreztem, hogy még a Q1-et sem fogom túlélni.”

„Nem értettem, mi a baj, hiszen az autót jó volt vezetni, magamban sem éreztem hibát, mégis mindenki gyorsabb volt nálam. Összeszorítottam a fogam, és valahogy sikerült beférnem a Q2-be, ahol aztán minden összeállt!” – fogalmazott George Russell a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében.



„A 12. hely sokkal jobb annál, mint amire a kvalifikáció előtt számítottam, személy szerint a közepeseken szerettem volna még egy kört menni, de aztán jobb választásnak tűnt, hogy a lágyakon fussak ki az utolsó körökre. Megmutattuk, hová is tartozik ez az autó igazából, és arra számítok, hogy a szezon nagy részében itt fogunk vitézkedni, még ha ez a legjobb pályáink egyike is!”

Latifi életében második alkalommal jutott tovább a Q2-be, annak ellenére, hogy a harmadik szabadedzésen még össze is törte az autóját: „Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem lett komolyabb baja az autónak, így részt tudtam venni a kvalifikáción” – kezdte a kanadai.

„Próbáltam keresni a határokat, nyomtam ahogy csak tudtam. Láttuk a számokból, hogy a Q2 elérhető, így ez volt a kifejezett célkitűzésünk a pénteki napot követően, én pedig örülök, hogy bejutottam, mert a tavalyi Magyar Nagydíj óta nem jártam ott.”

Mindkét Williams-pilóta elmondta továbbá, hogy nem bánkódik amiatt, hogy nem sikerült bejutniuk a Q3-ba és azt is, hogy a vasárnapi versenyen célba veszik a pontszerző helyeket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: