DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: A kaja jó itt, de szerencsém nincs

Műszaki hiba miatt kiesett a második szabadedzés az előzetesen fő esélyesnek tartott Red Bull-pilóta számára. Egy kissé pácban vannak, de nincs ok az aggodalomra – mondja a holland, akinek RB16B-jét városnézésre vitték Imolában.

Előzetesen favoritnak kiáltották ki a Red Bullt az Emilia-Romagna-i Nagydíjra, de Max Verstappen versenyhétvégéje nem indult optimálisan: az első szabadedzésen még megszerezte a harmadik pozíciót a két Mercedes mögött, csupán hat század lemaradással az éllovas Valtteri Bottastól, a másodikon viszont csupán öt körig jutott, mielőtt az RB16B megállt.

„Szeretem Olaszországot, jó a kaja, élvezem az ittlétet, csak a versenyzés nem a legszerencsésebb eddig. A kardántengellyel volt probléma, ezért meg kellett állítanom az autót” – mondta a helyszíni riportereknek Verstappen. Arra, hogy pácban vannak-e a Mercedesszel való párharcot tekintve, így válaszolt: „Egy kicsit igen. De azt hiszem, tudjuk, mit kell majd csinálnunk, ezért nagy baj nem lehet.”



„Nehéz megmondani, hogy hol végezhettünk volna a második edzésen, de semmi sokkoló nem történt. Meg kell vizsgálnunk, egyensúly tekintetében min javíthatunk holnapra. De először persze arról kell megbizonyosodnunk, hogy semmi sem megy tönkre” – mondta a holland, aki csak a 14. helyen végzett az értékelésben.

Mivel Verstappen a bokszkijárat után, a paddock közelében húzódott félre, a csapat bízhatott abban, hogy rövid időn belül visszakapja és jó esetben menetképes állapotba hozhatja az autót. Ez nem történt meg, mivel a 33-as versenygépet kerülőúton szállították vissza trélerrel a Red Bullhoz – itt készült az a közösségi médiát bejáró fedélzeti kamerás kép, melyen szemlátomást a közúton, furgonok között viszik Verstappen autóját.

„Úgy tűnik, a kardántengely megadta magát, de igyekszünk kideríteni a pontos okát” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Sajnos az autót elvitték városnézni Imolába, miután összeszedték. Így nem jutott elég idő a cserére. Természetesen pénteki sebességváltót használtunk, de minden egyéb alkatrészt át fogunk vizsgálni holnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: