DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez és Ocon nem haragudnak egymásra

A pénteki nap legizgalmasabb és egyben legrejtélyesebb jelenetsora volt, mikor az első szabadedzésen Sergio Perez és Esteban Ocon is sérült autójából száll ki. Most elmagyarázták, mi történt.

Egyetlen hibás kábel óriási galibát okozott Olaszországban, az Emilia-Romagna-i Nagydíj pénteki napján, ugyanis nem működött a live timing, nem láthattuk a köridőket a televíziók képernyőin, a közvetítés többször is megszakadt és még a csapatok is elveszítették a rádiókapcsolatot versenyzőikkel.

Utóbbi következménye volt – mint már korábban megírtuk -, hogy Sergio Perez és Esteban Ocon összeütköztek az első egyórás gyakorlás ideje alatt. A közvetítésben csak annyit lehetett látni, hogy Perez már egy defektes és megrongálódott bal hátsóval vágódik be a Villeneuve-sikánba, majd megforog. Ezt követően Ocon is belépett a képbe, az alpine-os lehúzódott, majd szintén kiszállt autójából.



A versenybírák nem róttak ki büntetést egyikükre sem, miután a levezető körön lévő Oconnak nem állt rendelkezésére rádiós segítség, hogy tisztában legyen vele, Sergio Perez teljes sebességgel érkezik mögötte. A kanyar előtt összeértek, ez okozta az értelmezhetetlen jelenetsort.

A Red Bull mexikói versenyzője így emlékezett vissza a történtekre az F1 hivatalos oldalán: „Nem volt rádiókapcsolatunk, így azt hiszem, egyszerűen csak félreértettük egymást. Rosszul mértem fel Esteban sebességét, azt hittem, lassabban halad, mint valójában. A kanyarcsúcspontra fordulva rosszul időzítettem” – vállalta némileg magára a felelősséget Perez.

Korábbi csapattársa szintén nem haragszik rá: „Úgy láttam, Checo matat valamit a kormányán, így azt gondoltam, ő is a levezető körén van. Aztán egyszer csak összeütköztünk. Egy szerencsétlen baleset volt, meg is beszéltük és a felügyelők szerint sem volt nagy ügy az egész.”

„Mindkettőnket sokkal jobban aggasztott a tény, hogy összetört az autónk, de végül ez nem befolyásolta a második szabadedzésünket. Sikerült időben végeznünk, a fiúk nagyszerűen dolgoztak a garázsban, innen is köszönet nekik ezért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: