DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Meg sem fordult a fejemben, hogy kilépjek a Mercedes kötelékéből

George Russell a jövőjét firtató kérdésre válaszolva egyértelműen a Mercedes mellett foglalt állást. Azt is elárulta, hogy nem beszélgetnek Hamiltonnal a beugrása óta, de ez előtte sem volt másképp.

Az eddig csupán sereghajtó Williamsnél versenyző George Russell tavaly kapott a sorstól egy esélyt, hogy megmutassa valódi sebességét, amikor Lewis Hamiltont helyettesíthette a Szahíri Nagydíjon, aki koronavírus-fertőzés miatt nem vehetett részt a második bahreini versenyen.

Azonban amit a sors adott, azt kétszeresen is elvette, ugyanis előbb a Mercedes szerelői cserélték össze Valtteri Bottas és az élről kerékcserére kiálló brit abroncsait, majd amikor üldözőbe vette Sergio Perezt, egy lassú defekt fosztotta meg a lehetőségtől, hogy megküzdjön élete első futamgyőzelméért.

A történtek ellenére Russell továbbra is bízik a Mercedesben, s miután nekiszegezték a kérdést, hogy elkezdett-e már nézelődni a Mercedes kötelékén kívüli csapatoknál arra az eshetőségre, ha 2022-ben nem kapná meg a brackley-i székhelyű istálló egyik ülését – holott Bottas és Hamilton szerződése is lejár év végén -, Russell egyértelmű választ adott.



„A Mercedes az első naptól kezdve fogja a kezemet, így ilyen meg sem fordult a fejemben, egészen idáig” – válaszolt George Russell a kényes kérdésre az Emilia-Romagna-i Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is jelen volt.

„Ők továbbra is bíznak bennem, ahogyan én is bennük, de majd az idő úgy is mindent eldönt. 2016-ban aláírtam a Mercedeshez, akkor azt mondták, hogy teljesítsek, és megkapom majd a lehetőséget. Ez így is van az első perctől, így volt a GP3-ban, így volt az F2-ben és eddig az F1-ben is ez történt.”

„2018-ban aláírtunk egy három évre szóló szerződést, de minden, amit mondhatok, hogy meg kell várnunk, mi fog történni, annyi biztos, hogy ez a gondolat még csak meg sem fordult a fejemben” – folytatta Russell, akitől megkérdezték, igaz-e a pletyka, hogy nincs beszélőviszonyban Hamiltonnal, mióta tavaly helyettesíthette őt Szahírban.

„Nem beszéltem Lewisszal sem a Szahíri Nagydíj, sem azóta egyetlen másik verseny után sem. Ha látjuk egymást a paddockban, köszönünk, üdvözöljük egymást egy öklössel, de ez a helyzet semmit sem változott 2019 óta. Akkor sem álltunk meg beszélgetni, és a tavalyi bahreini futam előtt sem nagyon volt erre példa.”

„Nincs köztünk semmiféle ellentét vagy rivalizálás, a paddockban a legtöbb versenyzővel ilyen a kapcsolatom, ami szerintem teljesen rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: