DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen célba vette a pontszerzést Imolában

A Bahreinben látott egyértelmű előrelépésük után az Alfa Romeo pilótája bízik benne, hogy a második futamon már az első tízbe is be fog férni – de persze tudja, hogy ez nem lesz könnyű.

Több csapat is egyértelműen fejlődött a 2020-as formájához képest: ebbe a csoportba tartozik az Alfa Romeo is, amely tavaly még a Williamsszel és a Haasszal csatázott a sereghajtó bolyban, mostanra viszont látszólag lerázta magáról a másik két istállót, sőt a bahreini hétvégén látottak alapján a középmezőny végét is utolérte a gárda.

raikkonen-bahrein-dppi-2021



Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi a biztató teljesítmény ellenére sem fért be végül a pontszerzők közé – a 11. és 12. helyeken futott be a két pilóta –, de a 2007-es világbajnok visszafogottan optimista azzal kapcsolatban, hogy ez a hétvégi imolai Emilia-Romagna-i Nagydíjon már megtörténhet:

„Magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy ott lehetünk a pontokért zajló csatában Imolában is, de nincsenek illúzióink arról, hogy ez könnyű lesz” – idézi Raikkönent a GrandPrix247.com. „Láthattuk Bahreinben, hogy még egy jó hétvége sem feltétlenül jelent top 10-es helyezést, szóval tudjuk, hogy keményen kell nyomnunk, hogy mindennel fejlődjünk csütörtöktől vasárnapig: nagyon kicsi lesz a különbség az élcsapatok mögötti és a tízen kívüli célba érés között.”

„Remélhetőleg el tudjuk végezni a házi feladatunkat, jó hétvégénk lesz és beférünk az első csoportba. Tudjuk, mi az, amit mi irányítunk, és mi az, amit nem, ezért biztosra kell mennünk, hogy a lehető legjobban teljesítünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: