DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Jól jött ez a hosszabb szünet

Sebastian Vettel jobban teszi, ha mielőbb elfelejti első Aston Martin-os versenyét, ebben pedig segítségére volt a háromhetes szünet. Lance Stroll többet szeretne elérni Imolában.

Bár kétségkívül nehéz elfelejteni az első versenyt egy új csapat színeiben, Sebastian Vettel mégis jobban teszi, ha talál erre valami módot, ugyanis két büntetés mellett öt büntetőpontot is összeszedett a német, már a Q1-ben kiesett az időmérőn és a versenyen sem szerzett pontot, csak a 15. helyen végzett.

Háromhetes szünetet követően bőgnek fel ismét a V6-osok, erre pedig Imolában kerül majd sor. Sebastian Vettel örül neki, hogy ennyi idő állt rendelkezésére arra, hogy összeszedje magát: „Izgatottan várom, hogy most hétvégén ismét az autóba ülhessek” – kezdte a négyszeres világbajnok csapata sajtóközleményében.



„Jó, hogy rendelkezésünkre állt egy ilyen hosszabb szünet az első két futam közt – az idei versenynaptár nem lesz mindig ennyire engedékeny -, ez pedig lehetőséget adott számunkra, hogy jobban utánanézzünk a dolgoknak és rájöjjünk, miben kellene javulnunk.”

„Imola teljesen eltérő kihívást jelent Bahreinnel szemben, ez egy olyan vonalvezetésű aszfaltcsík, amit teljes erőbedobással lehet támadni, szóval már rendkívül várom” – tette hozzá Vettel, akinek csapattársa szeretné, ha Imolában jobban szerepelne az Aston Martin, mint Szahírban.

„Mint csapat, azt hiszem, mind szerettünk volna egy kicsivel többet elérni Bahreinben, így mind egy új lehetőségként tekintünk Imolára” – mondta Lance Stroll. „Láthattuk, hogy van néhány csapat, amely nagyon közel áll egymáshoz, szóval szükség lesz rá, hogy zökkenőmentes hétvégénk legyen, annak érdekében, hogy ebből a kavarodásból mi jöjjünk ki a legjobban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: