DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Glock is beszállt a Vettelt ekézők klubjába

A korábban a Formula-1-ben versenyző Timo Glock egyetért abban Ralf Schumacherrel, hogy Vettel rosszul kezeli a hibáit. Másik honfitársáról, Mick Schumacherről is ejtett néhány szót.

Bár Sebastian Vettel talán maga is arra számított, hogy azáltal, hogy elhagyta a Ferrarit, varázsütésre elmúlnak a gondjai, azonban első Aston Martin-os versenye inkább volt a rémálmai folytatása, mintsem azoknak a vége.

Az időmérőn a balul alakult sárga zászlók és a nem kellő lassítás miatt kapott büntetésének köszönhetően az utolsó helyről rajtolhatott, majd a versenyen pontot sem szerzett, miközben hátulról kilökte Esteban Ocont, aztán még a franciát hibáztatta.

Ralf Schumacher bele is szállt honfitársába: „Az ő tapasztalatával jobban kellene felmérnie az ilyen helyzeteket, ezért kérdéseket kell feltenni magának.”



Timo Glock is egyetért Ralf Schumacherrel, aki hozzáfűzte, szerinte Vettelnek össze kell magát szednie: „Részben egyetértek Ralffal” – mondta Glock a Sport1 műsorán. „Az időmérőn nem lett volna szabad elkövetnie ezt a hibát.”

„Azonban a kvalifikáción voltak mások is, akik fittyet hánytak a sárga zászlókra, mégis megúszták büntetés nélkül. Mindazonáltal a versenyen történtekre sincs mentsége, ilyenek egyszerűen nem történhetnek meg vele.”

„Aztán még a másik versenyzőt kezdte el hibáztatni… Okosabban kellene viselkednie és a fontosabb dolgokkal foglalkoznia, bár nyilván most is ezt teszi. Sosem jó ilyen formában kezdeni egy szezont. Horrorhétvégén van túl, de rendelkezik már a kellő tapasztalattal, hogy kimásszon ebből a gödörből is.”

Miközben Vettel az Aston Martinnál debütált, Mick Schumacher a Formula-1-ben, a nem túl gyors Haas színeiben: „Nem várhatunk tőle sokat, miután egy ilyen autóban ül” – mondta másik honfitársáról Glock. „Az autó nem versenyképes, ez egyértelmű volt az elejétől kezdve, de most már be is bizonyosodott.”

„Nem ábrándozhatunk azon, hogy Micket majd a pódiumon látjuk vagy a pontszerzők között. Az igazság ettől olyan messze áll, amennyire csak lehetséges, még akkor is, ha lehetnek majd őrült versenyek. Egyetlen célja lehet, hogy legyőzze csapattársát és hibátlanul vezessen. Bahreinben jól teljesített, nem hagyta, hogy bármi elvonja a figyelmét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: