DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Zavarja Ralf Schumachert, ahogy Vettel a hibáit kezeli

A négyszeres bajnok rögtön Oconra fogta az ütközést, mielőtt beismerte, ő hibázott – honfitársa szerint muszáj lesz kérdéseket feltennie magának. Mick Schumacher megforgásáról viszont azt gondolja, nem ronthatja el a kedvező összképet.

A megújulást várták Sebastian Vettel csapatváltásától, de első verseny az Aston Martinnal Bahreinben a Ferrarinál töltött utolsó évekre emlékeztetett, a német nem tudott jó eredményért küzdeni és egy nagy hibát is elkövetett, mikor Esteban Oconnal ütközött.

„Az első versenyhétvége csalódás volt Vettel számára” – írta a német Skyon vezetett rovatában Vettel honfitársa, Ralf Schumacher. „A két héttel korábbi tesztelésen technikai problémái voltak az új csapatnak, de a versenyen Vettel volt az, aki hibázott. Engem az zavar, ahogyan kezeli ezt. Amikor Oconba ment hátulról a 44. körben, rögtön arra panaszkodott, hogy Ocon szerinte irányt váltott.”



„A felvételeket visszanézve azonban száz százalékosan egyértelmű lett, hogy ez Vettel vezetői hibája volt. A verseny után bocsánatot kért érte, de a kérdés az, miért követ el újra és újra ilyen hibákat Sebastian. Az ő tapasztalatával jobban kellene felmérnie az ilyen helyzeteket, ezért kérdéseket kell feltenni magának” – mondta Schumacher, aki a történtekből azért messzemenő következtetéseket még nem von le: „Nem szabad még aggódnunk az Aston Martinnál uralkodó közhangulat miatt, az együttműködés ehhez még túl friss. Természetesen ha további negatív tapasztalat gyűlik össze, minden borulhat egy ponton…”

A mezőny másik német versenyzője, Ralf Schumacher unokaöccse, Mick is elkövetetett egy hibát, megforgott a verseny elején, a későbbiekben azonban magányos futamot teljesítve befejezte bemutatkozó nagydíját.

„Egy kis hiba a versenyen a hideg abroncsokon nem ronthatja el a pozitív összképet. Mazepin hétvégi problémái azt mutatták, hogy az autó minden, csak nem könnyen vezethető. Mick ebben jó munkát végzett” – mutatott rá, hogy az időmérőn és futamon mezőny hátsó részén levő kis Schumacher teljesítményét a Haas kvalitásainak tükrében kell megítélni. „Sajnos az erős szereplése nem kap annyi figyelmet, amennyit Mick érdemel, mivel ebben a kevésbé versenyképes Haasban általában túl messze volt a mezőny többi részétől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: