DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Az összes futamot megnyerném!

Forr a Red Bull hollandjában az akarás, bár elmondása szerint még túl kevés idő telt el a szezonból, hogy megjósolja az imolai esélyeket, meg akar nyerni minden nagydíjat idén.

Imolába érkezik a Formula-1, arra a pályára, amely a Mercedes szerint kifejezetten a Red Bull RB16B-nek kedvez: így a szezon két olasz versenye közül az első nagy esély lesz Max Verstappennek, hogy megszerezze a Bahreinben favoritként elveszített győzelmet. A csapat előzetesében a holland pozitívnak nevezte a szezon első futamát, annak ellenére, hogy első helyett végül csak a második helyezés jutott neki:

„A bahreini verseny természetesen nagyszerű idénykezdet volt, pozitív hétvége a teljesítmény szempontjából, de nincsen garancia Imola előtt. Pozitívan kezdődött el a szezon, amit remélhetőleg tudunk tartani, de nem lesz könnyű, mindennek tökéletesen kell működnie, hogy legyőzzük a fő ellenfelünket” – mondta Verstappen, aki annyira nem kesereg az elveszített futamgyőzelem miatt.



„Még ha nyertünk volna is Bahreinben, mindig van miben fejlődni, különösen, ha egy hétszeres világbajnok csapat ellen küzdünk. Ezt fogjuk folytatni Imolában is. Készen állok a harcra, a szezon pedig nagyon hosszú.”

„Nagyon higgadtan érkezem az előttünk álló versenyhétvégére Imolában, várom már, hogy visszamenjünk oda. A tavalyi évben elég jó versenyünk volt a gumiproblémáig. Csak azt tudom mondani, túl kevés idő telt még el a szezonból, hogy tudjam, hogyan fogunk teljesíteni, várnunk kell, mi történik a pályán. De belül forr bennem az akarás, motivált vagyok, hogy megpróbáljam megnyerni az összes futamot. Szóval meglátjuk, képesek leszünk-e egy helyet javítani” – nyilatkozta harciasan Verstappen Imola előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: