DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Fontos leckét tanult az első körről Schumacher

Mi volt a debütáló futam legfontosabb tanulsága? Mick Schumacher a gumikat és az első kör leszorítóerejét emelte ki, Nyikita Mazepin pedig azt, hogy végig koncentráltnak kell maradni.

Bármilyen felkészülten is érkezzen meg egy újonc a Formula-1-be – a korábban Ferrarit többször is tesztelő Mick Schumacherre ezen a téren nem lehet panasz –, első nagydíján számos újdonság szakad rá. A Haas debütánsa a gumikról és arról tanult a legtöbbet, mennyire megváltozik az autó vezethetősége a futam első körében.

„Összességében rengeteg újdonságot tanultam meg, melyek a megbeszélések folyamán nyilvánultak meg” – idézi Mick Schumachert a The Race. „Más beszélni róla és érezni, de talán a legjelentősebb új dolog az a sok minden, amit a gumikról tanultam. Aztán például az, mennyi leszorítóerőt veszítünk el a futam rajtját követően. Olyan, mintha a leszorítőerő 100 %-ról 20 %-ra esne vissza abban a pillanatban, amint befordulunk egy kanyarba” – mondta Schumacher, aki a biztonsági autós újraindítás után meg is pördült Bahreinben a hideg abroncsokon.



„Kétségkívül sokat tanultam, és sok mindent kell még áttekinteni, mielőtt Imolába érkezünk. Úgy érzem, már sokkal nagyobb tudással rendelkezem, sokkal nagyobb kényelemben érzem magam. Azért az is meglepett, milyen gyorsan véget ért a hétvége. Minden egy szempillantás alatt történt, kis idő alatt kellett sokat tanulni” – fogalmazott a német, aki 16. helyezéssel kezdte F1-es pályafutását.

Ugyanerre a kérdésre válaszolt a szintén elsőéves csapattárs, Nyikita Mazepin. Az orosz az időmérőn megforgott, majd a futamon is kicsúszott: nem meglepően azt válaszolta, hogy a legfontosabb koncentráltnak lenni végig a hétvége során.

„Úgy érzem, a legjelentősebb, hogy megtanuljuk a hétvége ütemét, és hogy mennyire intenzív egy hétvége. Meg kell őrizni a koncentrációt és meg kell tanulni az ütemet, ezek a legfontosabb dolgok. Visszapörgettem a hétvégét, hogy meglássam, mely dolgokon kell javítanom. Nyilván sok ilyen van, mivel újonc vagyok” – mondta Mazepin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: