DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Schumacher sokáig emlékezni fog a hibájára

A múlt hétvégén debütált Mick Schumacher érzése szerint mindent beleadott élete első F1-es futamába, de az elején elszenvedett megpördülését jó ideig nem fogja feledni.

A Haas német újonca a Bahreini Nagydíj első köreiben forgott meg nem sokkal azután, hogy csapattársa, Nyikita Mazepin ugyanabban a kanyarban összetörte az autóját. Schumacher ezt követően messze lemaradt a mezőnytől, ám stabil vezetéssel végül a 16. pozícióban ért célba. A hibát még sokáig nem feledi, de a jövőbeli sikerei érdekében szeretne minél többet tanulni belőle.

mickschu1-olleivan



„A biztonsági autó utáni újraindítás során elkövettem egy hibát a 4-es kanyarban. Amint a gumik kikerülnek az ideális tartományból, a tapadás lezuhan – ezt jobban meg kell értenem, meg kell tanulnom. Hibát követtem el, ami jó ideig velem marad. Megpróbálom megérteni, mi történt, aztán tovább lépek” – idézte őt az Autosport.

A csalódásától eltekintve Schumacher számára egy álom valósult meg az F1-es debütálással, aminek annak ellenére örül, hogy a mezőny leglassabb autóját vezetni. Édesapja nyomdokait követi, és ezt az érzést semmi sem tudja elrontani számára.

„Összességében azt mondhatom, boldog vagyok. Életem álma volt itt lenni. A 4-es kanyarban elkövetett hiba fáj. Nagyon gyorsan történt, az autó azonnal keresztbe állt, aztán megpördültem. A 16. helyezés a valóságnál jobban hangzik, nyilvánvalóan én voltam az utolsó, mindenesetre úgy érzem, amit lehetett, megtettem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: