DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc elmondta, mit tanult Vetteltől

A fiatal monacói pilóta elárulta, hogy több téren is sokat tanult négyszeres világbajnok volt csapattársától. Ha összetalálkoznak a pályán, nem a tavalyi vele szembeni fölénye fog az eszében járni.

Charles Leclerc és Sebastian Vettel két évig alkotott egy párost a Ferrarinál: előbbi mindössze egyetlen szezon után lépett elő a Scuderiához, ahol szinte egyből magához ragadta a kezdeményezést csapaton belül, s 2019-ben szoros küzdelemben, tavaly pedig meglehetősen simán bizonyult jobbnak rutinosabb kollégájánál.

Ennek ellenére a monacói állítja, hogy bár elmondása szerint igazából kerülték egymást, rengeteget köszönhet a németnek – amikor a Motorsport.com olasz kiadása arról kérdezte, mit tanult a négyszeres világbajnoktól, így felelt:

leclerc-vettel-2019-dppi-1



„Kezdve a tapasztalatával, bizonyos helyzetekben kiváló elemzőkészséggel rendelkezett, és szerintem sokat tanultam Sebtől ilyen tekintetben. Ráeszméltem, hogy amilyen fontossággal kezelt egyes részleteket, az végül nagy különbséget jelentett a pályán. Rendkívül érdekes volt számomra ezt áttekinteni. Emellett Seb egy nagyon jó ember, aki mindig roppant egyenes volt velem szemben.”

Vettel immár az Aston Martin színeiben szerepel a Formula-1-ben, így felmerült a kérdés, hogy mire gondolna, ha a tavalyi fölénye után idén a német megelőzné őt a pályán:

„Nem hiszem, hogy ha ez a helyzet előáll, akkor arra gondok gondolni, hogy ’oh, tavaly még a csapattársam volt és legyőztem őt, most pedig előttem van’. Amikor lecsapom a sisakrostélyt, nincs helye ilyen gondolatoknak. Csak magamra, az autóra és a rám váró kihívásra koncentrálok. Ha Seb megelőz, azonnal megpróbálom majd visszavenni a pozíciómat. Nem hiszem, hogy bármi más gondolat lesz a fejemben akkor.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: