DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher magában beszél versenyzés közben

Egy furcsa szokásáról rántotta le a leplet a hétszeres világbajnok F1-ben idén debütáló fia, de állítása szerint ez segíti rendezni a gondolatait és koncentrálttá tenni őt vezetés közben.

Mick Schumacher a március végi Bahreini Nagydíjon ejtette meg debütálását a Formula-1-ben. Mivel a Haas egyértelműen a sereghajtó csapat pillanatnyilag, s ezen idén aligha fognak változtatni a fejlesztések hiánya okán, túl nagy reményei nem lehetnek a fiatal németnek, de csapattársával, a szintén újonc Nyikita Mazepinnel ellentétben legalább meglátta a kockás zászlót első futamán.

mick-schumacher-haas-bahrein-1



A tavalyi Formula-2-es bajnok az F1-Insider.com szakoldalnak nyilatkozva azt is felfedte, milyen furcsa „trükk” segít neki abban, hogy megőrizze a koncentrációját vezetés közben:

„Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy igen hasznos, ha beszélek magamhoz az autóban. Amikor először hallottam ezt, azt gondoltam, hogy ez furcsának hangzik. De valójában ez nagyon-nagyon hasznos. Ha magadban tudsz beszélni, akkor rendet tudsz rakni a saját gondolataidban, át tudod látni a különböző problémákat. Szóval nekem is segít abban, ha magamban beszélek, hogy újra teljes mértékben tudjak koncentrálni.”

Nem ez az egyetlen érdekes szokás Schumacher kapcsán, ugyanis nemrég kiderült, hogy apjához, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez hasonlóan ő is szokott jegyzetelni. S ha már szóba jött Michael Schumacher: Micken nyilvánvalóan óriási nyomás van a rokoni szál miatt, de a 22 éves pilóta szerint leginkább saját maga helyez magára terhet.

„Alapvetően minden a saját kezemben van. Mit látok, és hogyan birkózom meg vele? Végső soron a nyomás legnagyobb része saját magamtól származik” – fogalmazott az ifjabb Schumacher.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: