DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mick Schumacher az apjától tanulta el a jegyzetelést

A Formula-1 első embere, Stefano Domenicali elérzékenyülve fogadta Mick Schumacher debütálását a királykategóriában, korábbi ferrarisként pedig sok közös emléke van a fiatal németről és apjáról is.

Domenicali 1995-ben vált a Ferrari F1-es csapatának munkatársává, 2014-ben pedig csapatvezetői pozícióból távozott onnan, így Michael Schumacher teljes maranellói karrierjét testközelből figyelhette végig. Az olasz úgy érzi, idén kicsit újraéli a két és fél évtizeddel ezelőtti történéseket, hiszen nemcsak ő tért vissza 2021-re a Formula-1-be, hanem a Schumacher név is: a hétszeres világbajnok fia, Mick a Haasnál megejtette debütálását a Bahreini Nagydíjon.

„Mick Formula-1-be való fellépése nagy érzelmeket váltott ki belőlem” – idézi Domenicalit az Auto Bild. „Amikor találkoztam vele a bahreini teszten, komoly problémával szembesültem, mert meg akartam volna ölelni, de a Covid-protokoll ezt nem tette lehetővé. Úgyhogy megállapodtunk, hogy csak mentális ölelést adunk egymásnak. Megérdemelte az F1-es ülést, és tudom, hogy élni fog vele, ahogy a korábbi lehetőségekkel is. Mindig egyesével vette a lépcsőfokokat a karrierje során, mindenhol képes volt fejlődni, a Formula-1-ben pedig sikereinek köszönhetően kötött ki, nem a Schumacher név miatt.”

mick



„Születése óta ismerem Micket. Michael mindig nagyon óvta a magánéletét, emiatt Mick is nagyon ritkán volt látható a versenypályákon. De amikor gokartozni mentünk Kerpenbe, mindig ott volt.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire emlékezteti őt Mick Schumacher Michaelre, Domenicali egy kevéssé ismert párhuzammal mutatta be, mennyire komolyan is vették mindketten az új kihívásokat.

„Látható és hallható is, hogy kinek a fia!” – utalt az egyértelműbb hasonlóságokra. „De megfigyeltem még valamit: amikor Michael megérkezett az első Ferrari-tesztjére 1995-ben Fioranóba, még fehér overallt viselve, magával hozott egy jegyzetfüzetet, amibe mindent felírt. Amikor találkoztam Mick-kel a Formula-3-ban, nála is egy hasonló füzet volt. Abban a pillanatban minden világossá vált!”

A jegyzetfüzet pedig továbbra is használatban van: Mick Schumacher korábban maga is utalt rá, hogy a Haasnál vele dolgozó mérnökkel, Jock Clearrel való első szakmai beszélgetésük során is rengeteg fontos információt felírt magának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: