DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bull kiteheti Perezt Tsunoda kedvéért?

A Red Bull nem zárja ki a lehetőséget, hogy Sergio Perezt akár egyetlen szezon után eltanácsolják a csapattól, és az AlphaTaurinál pallérozódó fiatal japán tehetséget, Yuki Tsunodát ültessék helyére.

Miután sem Pierre Gasly, sem Alexander Albon nem volt képes pótolni a Red Bull csapatánál a Daniel Ricciardo távozásával keletkezett űrt, az energiaitalosok kénytelenek voltak külső segítséghez folyamodni, és a 2021-es szezonra ülés nélkül maradó Sergio Perezt ültették be Max Verstappen mellé.

A mexikói rögtön az első kvalifikáción bakizott, ugyanis nem tudta bejuttatni az RB16B-t a Q3-ba a közepes gumikon, míg csapattársa megszerezte a pole-pozíciót, azonban a versenyen javított Perez, aki az ötödik helyre hozta be az autót, miután magától újraindította a felvezető körön megálló Red Bullt.



Eközben Yuki Tsunoda, aki a Red Bull juniorja, pazar bemutatkozó hétvégén van túl, miután élete első Formula-1-es versenyén a pontszerző kilencedik helyen ért célba az AlphaTaurival. Dr. Helmut Marko el is mondta, hogy átgondolják majd, hogyan tovább.

„Yuki személyében van egy csiszolatlan gyémántunk, ugyanakkor nem szeretnénk megégetni a szárnyait. Meglátjuk, miként képes fejlődni, aztán idejében döntést hozunk. Fantasztikusan kezeli az autót, egy igazán karizmatikus személyiség.”

Arra a kérdésre egyelőre kitérő választ adott a Red Bull főtanácsadója, hogy mik a terveik Sergio Perez és a japán pilóta jövőjét illetően: „Majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon” – felelte Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: