DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Perez egyedül jött rá a megoldásra

Christian Horner szerint ők sem tudtak szólni Sergio Perezhez a Bahreini Nagydíj felvezető körében, úgyhogy a mexikói maga talált megoldást a technikai probléma elhárítására.

Elégedett volt Sergio Perez hétvégi teljesítményével a Red Bull, hiszen a mexikói pilóta a bokszutcából rajtolva hozta be az autót az ötödik helyre azok után, hogy előbb a csapat elrontotta az időmérőjét, majd a felvezető körön megmakacsolta magát alatta a technika. Christian Horner szerint ráadásul Perez saját magától jött rá, hogy hogyan leheljen ismét életet a leálló autóba.

00121001_415



"Sergio megőrizte a hidegvérét a kritikus pillanatokban. Nagy tapasztalata van és ez most ki is fizetődött: amikor leállt az autója, akkor a mi kommunikációnk is megszűnt vele, szóval magának kellett megoldania a helyzetet. Leállította a rendszereket és újraindította az autót, ez volt az egyetlen módja annak, hogy folytathassa a futamot" - mondta Horner a Speedweeknek adott interjújában Perezről.

"Ahogy visszaküzdötte magát a mezőny elejére a legvégéről, lenyűgöző volt. Boldog vagyok, hogy végig tudta csinálni a futamot, mert így többet tanulhatott az autóról. Az előzései a világklasszis kategóriába estek, ahogy a versenytempója is. Ez biztató teljesítmény volt tőle" - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: