DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Várjuk a Ferrari elleni harcot

A wokingiak F1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl nem lepődött meg a maranellóiak fejlődésén. Lando Norris azt is elárulta, érzése szerint miben jobban ők és miben a Scuderia autói.

A múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon látottak alapján a McLaren és a Ferrari – az AlphaTaurival kiegészülve – alkothatják a középmezőny elejét. A wokingiaktól ez nem váratlan, hiszen tavaly is konstruktőri bronzérmesek lettek, a Scuderiának viszont egy pocsék 2020-as idény után kellett felállnia a padlóról. A szombati időmérőn még Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak a két patinás gárda versenyzői közül, vasárnap viszont már Lando Norris csípte meg a negyedik pozíciót.

Andreas Seidlt, a McLaren csapatvezetőjét nem érte váratlanul történelmi riválisuk jelentős formajavulása, egyúttal izgatottan várja a vörösök elleni csatát – szavait a Formula1.com weboldal idézi:

mclaren-ferrari-bahrein-1



„Egyértelmű azok alapján, amit a teszten és a bahreini hétvégén láttunk, hogy a Ferrari nagyot lépett előre tavalyhoz képest, ami egyáltalán nem váratlan. Mondtuk, hogy sosem becsüljük alá az olyan történelemmel, forrásokkal és tapasztalattal rendelkező csapatokat, mint a Ferrari, akik gyorsan felzárkózhatnak, úgyhogy ez nem meglepő, emellett két nagyszerű pilótájuk is van. Egyszerűen csak várjuk, hogy idén újra a Ferrarival harcolhassunk, és lássuk, hogyan alakul a csatánk. Még túl korai erről beszélni, de igen, várjuk a csatát ez ellen a nagyszerű istálló ellen.”

A bahreini negyedik helyezett Norris szerint az rajzolódik ki, hogy egy körön a Ferrari a gyorsabb, versenytempó terén viszont a McLaren: „Az ötödik-hetedik kör környékén előztem meg Charles-t. Egyszerűen jobb volt az autónk és a sebességünk” – nyilatkozta a RaceFans.net szaklapnak. „Szóval fele-fele arányú a küzdelem közöttünk. De nem egyszerű a helyzet, márpedig én azt szeretném, így ha szombaton jobban tudunk teljesíteni, akkor boldog leszek. A szombatok a nehezek számunkra, kicsit hasonlóan a tavaly látottakhoz. Vasárnaponként talán valamelyest már kényelmesebben érezzük magunkat.”

A fiatal brit versenyző szerint ugyanakkor még korai következtetéseket levonni, ugyanis eddig egyetlen helyszínen csaptak csak össze, ráadásul Bahreinben általában jól szokott szerepelni a McLaren: „Itt a középmezőny élére tudtam kerülni, s így kontrollálni a gumikat és minden mást. De ha kicsit többet kellett volna versenyeznem, talán kissé nehezebb dolgom lett volna és más lett volna a kimenetel is. Szóval még nem akarok túl korán nyilatkozni erről.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: