DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button: Hamilton még ne vonuljon vissza

A 2009-es világbajnok figyelmezteti hétszeres bajnok honfitársát, hogy ne kapkodja el a visszavonulást. Jenson Button úgy érzi, még nincs itt az ideje, hogy Hamilton búcsút intsen a sportágnak.

2007-ben kezdte pályafutását Lewis Hamilton, tizenötödik szezonjánál pedig egyre többször vetődik fel a kérdés, hogy mikor érkezik el az a pont, amikor a brit ász veszi a kalapját és búcsút int a Formula-1-nek. Sok szakértő a Mercedesszel kötött egyéves kontraktusára alapozva vélelmezi, hogy 2021 végén Hamilton visszavonul.

Button szerint ez egyáltalán nem lenne időszerű, ráadásul jobb is lenne, ha a brit nem kapkodná el a távozást, mint annak idején például Michael Schumacher. „Ez nem egyszerű kérdés, mert sok olyan sportolót ismerhetünk, aki a csúcson akarja abbahagyni, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Lewisnak nagyon hiányozna a Formula-1” – mondta el véleményét a 2009-es világbajnok a Sky F1 hasábjain.

Button szerint Hamilton még ennél is sokkal többet elérhet az F1-ben


„Mindig is ez volt az élete, azt pedig én is jól tudom, mennyire készen kell állnia az embernek a visszavonulásra. Nálam is éveken keresztül téma volt és sokat gondoltam a távozásra, de aztán mindig elvetettem az ötletet és halogattam. Utólag belegondolva, jó döntés volt, hogy még évekig maradtam a sportágban.”

„Nem gondolom, hogy Hamiltonnak idén vissza kellene vonulnia, szerintem túlságosan korai lenne, egyértelműen azt hiszem, hogy még sokkal többet is el tud érni a Formula-1-ben. Ha mindenáron új kihívást keres, akkor szerződjön egy másik csapathoz, építse fel azt is maga köré és csatázzon egy másik istállóval is a világbajnoki címért” – javasolta egykori kollégájának Jenson Button.

Mi hogy gondoljuk? Mit lépjen Hamilton az év végén?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: