DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hakkinen: Már a Hondáé a legjobb motor

A kétszeres F1-es világbajnok szerint nem a Mercedes a legjobb autó, de Hamilton így is képes volt nyerni - igazi háborút vár ettől az évtől a két gigász csatája miatt, de jelenleg a Red Bull-Honda tűnik jobbnak.

A kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinen szerint is Lewis Hamilton, valamint a Mercedes bámulatos autózása vette el a hétvégi bahreini győzelmet Max Verstappentől, valamint a Red Bulltól annak ellenére, hogy az energiaitalosok autója végül valóban gyorsabbnak tűnt a riválisnál. A stratégiai csatából azonban így is Hamiltonék jöttek ki jobban.

"Nem a világbajnoké volt a leggyorsabb autó és egészen a legvégéig úgy tűnt, hogy ez Max Verstappen és a Red Bull futama lesz, ám Lewis Hamilton és a Mercedes brilliáns visszavágást produkált" - írta az Unibeten megjelenő futamértékelőjében Hakkinen.

00121002_237



"Lewis és Max győzelemért zajló csatája arra emlékeztetett, amikor én küzdöttem így Michael Schumacherrel, vagy amikor Ayrton Senna és Alain Prost harcolt egymással. Amikor a pilóták és a csapatok is ilyen közel vannak egymáshoz, akkor ilyen versenyeket láthatunk. 2021-ben erre a duettre számíthatunk és a Mercedesnél már tudják, hogy idén nagyon keményen kell küzdeniük a címvédésért" - tette hozzá a finn.

"Amikor nem a miénk a legjobb autó, olyankor a stratégiára kell koncentrálni, amellyel az ellenfelet ki lehet billenteni. A Mercedes pontosan ezt is csinálta Lewisszal ezen a hétvégén, amikor korábban állt ki a bokszba az első kerékcserénél. A pályán elfoglalt pozíció nagyon fontos, mert amikor egy olyan srácot teszünk előre, mint Lewis, akkor ő képes lesz menedzselni a gumikat és megvédeni azt. Láttuk, hogy Max a frissebb gumikon megelőzte Lewist a hajrában, de a pályán kívül történő előzést mindig büntetni fogják, jól tette, hogy visszaadta a pozíciót. Azt viszont tudja, hogy mindig mehet a győzelemért mostantól" - magyarázta, majd rá is tért az erőviszonyokra.

"Max szombati pole-köre tökéletes volt, megmutatta, hogy milyen magabiztos az autóban és az, hogy négy tizeddel gyorsabb tudott lenni Lewisnál, lenyűgöző volt. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy a Honda erre az utolsó F1-es szezonra is új motort építsen, mert ilyenkor sokszor előfordulnak megbízhatósági gondok, de ezúttal nem ez történt. Amit az időmérőn és a futamon láttunk, az alapján azt mondhatjuk, hogy a Honda a Red Bullnak és az AlphaTaurinak egy nagyon erős motort adott, sőt, jelenleg úgy tűnik, hogy az a legerősebb motor az F1-ben. Idén technikai szinten és a pilótákat tekintve is igazi háborút láthatunk majd a felek között."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: