DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sokkal jobb lett az Alfa, Raikkönen mégis csalódott

A versenytáv többségében az első tíz között haladt az Alfa Romeo finnje, de végül nem sikerült bajnoki egységet szereznie. Akárcsak Giovinazzi, a csapat egyértelmű javulásáról számol be.

Már a bahreini teszten azt lehetett látni, hogy az Alfa Romeo felzárkózott az előző évhez képest, így alkalmas lesz a rendszeres pontszerzésre a középmezőny szerves részeként. Ezt támasztotta alá Kimi Raikkönen szereplése a szezonnyitón, bár a finn csak a 14. rajtpozícióból indult, a futam jelentős részében az első tízben haladt. Végül azonban Yuki Tsunoda felzárkózása a 11. helyre szorította, ami elégedetlenséget hagyott benne.

„Nem volt rossz futam, jó harcokat vívtunk, az autó pedig szépen viselkedett, de csalódás, hogy nem hoztunk haza pontokat, mikor szinte egész este a top tízben haladtunk” – idézi az Alfa Romeo sajtóközleménye Raikkönent. „Ha a futam pár körrel tovább tartott volna, akkor valószínűleg meg tudjuk fogni az előttünk levő autókat. De továbbra is próbálkozni fogunk.”



„Jó volt az érzet az autóban, akárcsak a teszten, így egyértelmű, előreléptünk az előző évhez képest. Egy kicsit még dolgoznunk kell rajta, hogy ledolgozzuk a különbséget az első öt csapathoz képest, de tovább küzdünk ezért” – beszélt arról, hogy a C41 határozott javulás a tavalyi autóhoz képest.

A másik versenygéppel Antonio Giovinazzi a 12. helyen végzett – ebből a rajtpozícióból is indult, Raikkönen elől –, és bár ő egy bokszutcai hiba miatt nem volt esélyes a pontszerzésre, még biztatóbbnak jellemzi az Alfa javulását.

„Az előző szezon kezdetéhez képest sokkal gyorsabbak vagyunk és sokkal jobb autóval rendelkezünk, így örülhetünk az előrelépésnek” – mondta a harmadik szezonját kezdő olasz. „Ez nem volt elég ma, hogy pontokat hozzak haza, de nagyon közel vagyunk az első tízhez és következetesen pontokért tudunk küzdeni. Jó versenyem volt, azt hiszem, mindent kihoztam az autóból, de időt veszítettem az első bokszkiállásomnál. Az ilyen hibák megtörténnek, tanulnunk kell belőlük, hogy legközelebb ne kövessük el őket. A probléma nélkül valószínűleg közelebb lettem volna Kimihez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: