DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez a forgalmat hibáztatja korai kieséséért

Miközben csapattársa megszerezte a pole-pozíciót, Sergio Perez szép csendben Pierre Gasly és Alexander Albon nyomdokaiba lépve már a Q2-ben elvérzett. Rossz lóra tett Perezzel a Red Bull?

Max Verstappen megszerezte a pole-pozíciót, eközben csapattársa pedig még csak a legjobb tízbe sem tudta beverekedni magát. Ez a mondat az elmúlt években többször hangzott el, mint az a Red Bullnak ideális lenne, ezért folyamodtak külső segítséghez.

A megoldást végül a Racing Pointtal tavaly futamot nyerő Sergio Perez személyében találták meg, azonban első Red Bull-os kvalifikációján semmivel sem mutatott többet a rutinos mexikói pilóta, mint bukott elődei.



„Szerintem jó döntés volt a közepeseken próbálkozni, már elsőre is össze kellett volna jönnie, de végül nem sikerült” – utalt rá Perez, hogy elvették első gyorskörét, miután négy kerékkel elhagyta a pályát a négyes kanyar kijárati ívén.

„Csalódást keltő, hogy nem tudtam bejutni a Q3-ba, de már alig várom a holnapi versenyt, hogy többet érhessek el. Minden egyes kör sokat segít nekem, hogy jobban megismerjem az autót, és az időmérőn is körről körre javultam.”

„Ugyanakkor szembesültünk apróbb problémákkal, többször is forgalomba kerültünk, szóval nem minden a tervek szerint alakult. Nehéz ez a hétvége, figyelni kell a szélre, az abroncsokra, de a végére nagyjából sikerült ráéreznem az autóra, csak forgalomba kerültem.”

A mexikói csak a 11. helyről kezdheti meg a magyar idő szerint vasárnap 16:00-kor rajtoló szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: